Przedłuzka Amora Montaz :)

Siema!! Mam problem. Mam ta przedłużka: http://allegro.pl/item427648797_super_przedluzka_amortyzatora_tuning.html I nie mogę jej zamontował do mojego Keeway Hrrricane :evil: Gdy rozwieram ramą żeby wcisnąć te przedłużkę to nie da się na tyle aby weszła. tak jakby to była maksymalna rozwartości i nie da rady tego wcisnąć. Możliwe ze coś blokuje?? proszę powiedzcie co robić?? Czy jest takie prawdopodobieństwo ze się nie da tego zrobić? HELP !

1. Nie zakładaj tego jak ci życie miże (Kup cos oryginalnego) 2. To się nie zakłada do ramy tylko na przekładnie tam gdzie jest resor do niej przyczepiony :stuck_out_tongue:

Zal ! Wiem ze do silnika LOL głupi nie jestem. Bo mi niemoże powiedz lepiej czego nie chce wejść ;/ czego się nie chce zmieścić ;/

stań na koło a dupe pocięgnij do góry a ktoś drugi niech wkłada ją i skręca

ja bym tego nie zalozyl chociazby dlatego ze nie spelnia to zadnych wymogow bezpieczenstwa. No ale po co naladac ludziom do glowy jak maja i tak swoje przekonania. p.s Wino masz browara i nie pij więcej oleju. xD

Siema Udało mi się zamontować przedlużkę -:slight_smile: Ale mam głupi problem. Wystąpił on po założeniu przedłużki. Skuter mi drga. Chodzi oto ze drga :smiley: Na każdych obrotach :slight_smile: Czego to może był wina ?? Dodam ze nie wiem skąd to drga bo drga cały skuter :stuck_out_tongue: Co radzicie??

No moze przez ta przedłuzke. Moze luz jakis ma i czuc go dopiero po odpaleniu. Zdejmij ja i wtedy sprawdź bo ja podejrzewam ze to jej wina jest

Na 99% wina przedłużki bo wcześniej nie było :slight_smile: Dodam ze mam trochę filtr teraz inaczej wiec mozliwe ze jakoś inaczej jest z powietrzem możliwe ze to prze to ?

Taaa powietrze krzywo wpada i ci sqterem buja… A tak wogule to jak zawysoko przedluzka ci podniesie dupe to z gaźnika będzie ci wacha leciała tą rurkę wyrównująca poziom paliwa. Sqter drga bo: 1. Wina przedłużki - badziewne wykonanie 2. źle ją zalorzyżłeś - nie dokrecona lub cos takiego

Nie buja tylko drga :slight_smile: "A tak wogule to jak zawysoko przedluzka ci podniesie dupe to z gaźnika będzie ci wacha leciała tą rurkę wyrównująca poziom paliwa. " Czyli co do kitu z przedłużka ?? Bo za wysoka ?? Co ma badziewne wykonanie do drgań? ?? Dokręciłem mocno :slight_smile:

badziewne wykonanie ma tyle do drgań, że nie koniecznie jest całkiem prosta, przez co masz zaburzoną geometrię skutera podczas jazdy i mogę był jakieś luzy przy połączeniach. :smiley:

:shock: Ja mam przedłużkę zrobioną przez mojego wujka to nic innego jak kawałek profilu kwadratowego i płaskownika podniosłem o 8cm ze teraz dostaje palcami do ziemi i to jest mocniejsze od tej aluminiowej oryginalnej jak się dobrze zrobi ja mam na pewno i kosztowała mnie piwo :stuck_out_tongue: a to ze wibruje to nawet nie zwróciłem na to uwagi bo amor jest dłuższy i wibracje bardziej przekazuje z silnika.

omg jak ja nie lubie sluchac takich bredni. Ogarnijcie się swierzaki.

4storke napisał:

:shock: Ja mam przedłużkę zrobioną przez mojego wujka to nic innego jak kawałek profilu kwadratowego i płaskownika podniosłem o 8cm ze teraz dostaje palcami do ziemi i to jest mocniejsze od tej aluminiowej oryginalnej jak się dobrze zrobi ja mam na pewno i kosztowała mnie piwo :P a to ze wibruje to nawet nie zwróciłem na to uwagi bo amor jest dłuższy i wibracje bardziej przekazuje z silnika.

No dobra, przedłużka robiona w stodole domowymi sposobami.... Zobaczymy ile na tym pojeździsz....

jak z grubej płyty, dobrze (profesjonalnie) pospawana to może jeździć i jeździć :wink: Ale to jednak zawsze ryzyko…