Siema!! Mam problem. Mam ta przedłużka: http://allegro.pl/item427648797_super_przedluzka_amortyzatora_tuning.html I nie mogę jej zamontował do mojego Keeway Hrrricane :evil: Gdy rozwieram ramą żeby wcisnąć te przedłużkę to nie da się na tyle aby weszła. tak jakby to była maksymalna rozwartości i nie da rady tego wcisnąć. Możliwe ze coś blokuje?? proszę powiedzcie co robić?? Czy jest takie prawdopodobieństwo ze się nie da tego zrobić? HELP !
- Nie zakładaj tego jak ci życie miże (Kup cos oryginalnego) 2. To się nie zakłada do ramy tylko na przekładnie tam gdzie jest resor do niej przyczepiony
Zal ! Wiem ze do silnika LOL głupi nie jestem. Bo mi niemoże powiedz lepiej czego nie chce wejść ;/ czego się nie chce zmieścić ;/
stań na koło a dupe pocięgnij do góry a ktoś drugi niech wkłada ją i skręca
ja bym tego nie zalozyl chociazby dlatego ze nie spelnia to zadnych wymogow bezpieczenstwa. No ale po co naladac ludziom do glowy jak maja i tak swoje przekonania. p.s Wino masz browara i nie pij więcej oleju. xD
Siema Udało mi się zamontować przedlużkę - Ale mam głupi problem. Wystąpił on po założeniu przedłużki. Skuter mi drga. Chodzi oto ze drga
Na każdych obrotach
Czego to może był wina ?? Dodam ze nie wiem skąd to drga bo drga cały skuter
Co radzicie??
No moze przez ta przedłuzke. Moze luz jakis ma i czuc go dopiero po odpaleniu. Zdejmij ja i wtedy sprawdź bo ja podejrzewam ze to jej wina jest
Na 99% wina przedłużki bo wcześniej nie było Dodam ze mam trochę filtr teraz inaczej wiec mozliwe ze jakoś inaczej jest z powietrzem możliwe ze to prze to ?
Taaa powietrze krzywo wpada i ci sqterem buja… A tak wogule to jak zawysoko przedluzka ci podniesie dupe to z gaźnika będzie ci wacha leciała tą rurkę wyrównująca poziom paliwa. Sqter drga bo: 1. Wina przedłużki - badziewne wykonanie 2. źle ją zalorzyżłeś - nie dokrecona lub cos takiego
Nie buja tylko drga "A tak wogule to jak zawysoko przedluzka ci podniesie dupe to z gaźnika będzie ci wacha leciała tą rurkę wyrównująca poziom paliwa. " Czyli co do kitu z przedłużka ?? Bo za wysoka ?? Co ma badziewne wykonanie do drgań? ?? Dokręciłem mocno
badziewne wykonanie ma tyle do drgań, że nie koniecznie jest całkiem prosta, przez co masz zaburzoną geometrię skutera podczas jazdy i mogę był jakieś luzy przy połączeniach.
:shock: Ja mam przedłużkę zrobioną przez mojego wujka to nic innego jak kawałek profilu kwadratowego i płaskownika podniosłem o 8cm ze teraz dostaje palcami do ziemi i to jest mocniejsze od tej aluminiowej oryginalnej jak się dobrze zrobi ja mam na pewno i kosztowała mnie piwo a to ze wibruje to nawet nie zwróciłem na to uwagi bo amor jest dłuższy i wibracje bardziej przekazuje z silnika.
omg jak ja nie lubie sluchac takich bredni. Ogarnijcie się swierzaki.
No dobra, przedłużka robiona w stodole domowymi sposobami.... Zobaczymy ile na tym pojeździsz....4storke napisał:
:shock: Ja mam przedłużkę zrobioną przez mojego wujka to nic innego jak kawałek profilu kwadratowego i płaskownika podniosłem o 8cm ze teraz dostaje palcami do ziemi i to jest mocniejsze od tej aluminiowej oryginalnej jak się dobrze zrobi ja mam na pewno i kosztowała mnie piwo :P a to ze wibruje to nawet nie zwróciłem na to uwagi bo amor jest dłuższy i wibracje bardziej przekazuje z silnika.
jak z grubej płyty, dobrze (profesjonalnie) pospawana to może jeździć i jeździć Ale to jednak zawsze ryzyko…