Proszę o pomoc';

Z góry Przepraszam, że co chwile się pytam, o porównanie skuterów, lecz nie chce kupić byle gó*na, którym przejedzie się 10tys km i już nie będzie z niego pożytku ; <,.
Jak uważacie
Co najlepiej kupić do 1500zł ;<.
Niestety mały budżet, ale rodzicie ogólnie sie wykręcają, że to pierwszy skuter, i że nie trzeba dobrego kupować.

I ogólnie co lepiej kupić :

Zipp Astec, ( do wymiany wariator - 1200zł )
Ostatnio jeszcze znalazłem http://otomoto.pl/kingway-coliber-stan-dobry-transport-tani-M3007219.html
Yamaha Booster
I ogólnie może Wy macie coś na sprzedasz.
Teren Podlasia .
Chyba, że możliwy jest transport.

I nie mówcie, żeby coś dołożyć, bo 1500-1600to naprawdę max ;D.
Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź ! :* .
Szerokiej drogi ! .

transport skutera to droga sprawa, mnie za przewiezienie z poznania do wawy krzyknęli 700

a tu gościu od kolibra pisze że 20 zł za 100km weźmie, to tanio

Jak Ci się podoba ten coliber to go bierz :) Transportem się nie przejmuj, wsiądziesz na niego i sobie przejedziesz do domu :)

tylko się bardzo ciepło ubierz- jak na mróz -30 stopni

To znaczy. To jest koło wawy, a od wawy do suwałk jest ~230 km. Więc nie drogo.
A uważacie, że lepiej kupić tego colibera, czy w sezonie jakiśskuter z marketu ?

Ja bym brał colibra, po on za 900zł, a za skuter z marketu będziesz musiał min. 1500zł zapłacić. A tak to zaoszczędzisz, za te pieniądze będzie mógł go podrasować, lub ewentualnie zostawić na jakieś naprawy czy coś ;)

i tak musiałbyś go obejrzeć, przejechać się więc dolicz swój przejazd w 2 strony, lub w 1 a powrót na skuterze. jak dokładnie obejrzysz i wszystko będzie OK, to czemu go nie brać. A czy ten czy z marketu- trudne pytanie, możesz się naciąć zarówno z marketu jak i z używanym.

Dzisiaj dzwoniłem w sprawie Colibra.
Już kupiony ;((.

Na co najbardziej zwracać uwage przy używanych sktuerach ?

http://otomoto.pl/zipp-inny-baotian-bt49qt-9-zipp-kingway-M3008135.html

A co myślicie o tym?
Tylko tu brak transportu ; <.
A wracać te 250km to troche czasu zejdzie ; (.
Ale przyznacie, że kusząca propozycja . ;D

No to prawda kusząca;)Wracaj na nim smiało fakt troche zejdzie ale ja na swoim chinolu zrobiłem trase Wrocław-Sławków i powrót.

Najgorsze jest to, ze kase będe mial pod koniec miesiąca. Ale postaram sie z tym gosciem dogadac ; P.

Ale podpowiedzcie Mi na co najbardziej muszę zwarać uwagę, gdy bd go oglądał ;D

-Zobacz czy plastiki nie są połamane
-Sprawdź czy nie ma śladów rdzy na tłumiku i ramie
-Jadąc nim sprawdź działanie hamulców
-Odpalając go posłuchaj czy silnik równo pracuje

Dobra. Już się z nim dogadałem :P.

Dzięki Jakub.
Macie jescze jakieś pożyteczne porady?
I dzięki wszystkim, którzy już sie wypowiedzieli w tym temacie : P

Sprawdź w jakim stanie jest tylnia opona, odrazu zauważysz czy skuter był katowany czy nie.

Ogólnie skuterek wygląda fajnie.
Przynajmniej na zdjęciach.
Szkoda, ze jestem kompletnie zielony co do spraw mechanicznych ; <<

Okey ; ) .
Dzieki ;DD

Aaa. I mam jescze do Was wielką prośbę.
Jak sprawdzić stan oleju, co ile go wymieniać, i jak go wymieniać
Zipp Baotian <<
Bo jednak będe musiał przejechać te 300km, więc wole być pewny ;d

Aaa, I jescze jedno.
Przegląd jest zrobiony bezterminowo - WTF ?
I nie ma ubezpieczenia. Wiem, że to małe koszty, lecz nie będe mógł nim jeździć bez ubezpieczenia, tak ? W związku z tym ile trwa ubezpieczenie? I czy moge to zrobić tam w Warszawie, czy musze wracać do miasta??

Sory wielkie, że zadręczam was pytaniami, ale ciekawość mnie przerasta, a nic a nic o tym nie moge znaleźć na gooogle ;d .

Stan oleju sprawdzasz na bagnecie. Musi być powyżej min. Co do wymiany oleju to polecam Ci ten poradnik:

http://www.skuterowo.com/jak-wymienic-olej-w-skuterze-w-15-minut/

EDIT: Skuter ubezpieczyć niestety musisz. Czas oczekiwania zależny jest od firmy ubezpieczeniowej, ale tak mniej więcej to kilka dni. Ubezpieczyć chyba możesz wszędzie.