Z góry Przepraszam, że co chwile się pytam, o porównanie skuterów, lecz nie chce kupić byle gó*na, którym przejedzie się 10tys km i już nie będzie z niego pożytku ; <,. Jak uważacie Co najlepiej kupić do 1500zł ;<. Niestety mały budżet, ale rodzicie ogólnie sie wykręcają, że to pierwszy skuter, i że nie trzeba dobrego kupować.
I ogólnie co lepiej kupić :
Zipp Astec, ( do wymiany wariator - 1200zł ) Ostatnio jeszcze znalazłem http://otomoto.pl/kingway-coliber-stan-dobry-transport-tani-M3007219.html Yamaha Booster I ogólnie może Wy macie coś na sprzedasz. Teren Podlasia . Chyba, że możliwy jest transport.
I nie mówcie, żeby coś dołożyć, bo 1500-1600to naprawdę max ;D. Z góry dzięki wszystkim za odpowiedź ! :* . Szerokiej drogi ! .
To znaczy. To jest koło wawy, a od wawy do suwałk jest ~230 km. Więc nie drogo. A uważacie, że lepiej kupić tego colibera, czy w sezonie jakiśskuter z marketu ?
Ja bym brał colibra, po on za 900zł, a za skuter z marketu będziesz musiał min. 1500zł zapłacić. A tak to zaoszczędzisz, za te pieniądze będzie mógł go podrasować, lub ewentualnie zostawić na jakieś naprawy czy coś ;)
i tak musiałbyś go obejrzeć, przejechać się więc dolicz swój przejazd w 2 strony, lub w 1 a powrót na skuterze. jak dokładnie obejrzysz i wszystko będzie OK, to czemu go nie brać. A czy ten czy z marketu- trudne pytanie, możesz się naciąć zarówno z marketu jak i z używanym.
-Zobacz czy plastiki nie są połamane -Sprawdź czy nie ma śladów rdzy na tłumiku i ramie -Jadąc nim sprawdź działanie hamulców -Odpalając go posłuchaj czy silnik równo pracuje
Aaa. I mam jescze do Was wielką prośbę. Jak sprawdzić stan oleju, co ile go wymieniać, i jak go wymieniać Zipp Baotian << Bo jednak będe musiał przejechać te 300km, więc wole być pewny ;d
Aaa, I jescze jedno. Przegląd jest zrobiony bezterminowo - WTF ? I nie ma ubezpieczenia. Wiem, że to małe koszty, lecz nie będe mógł nim jeździć bez ubezpieczenia, tak ? W związku z tym ile trwa ubezpieczenie? I czy moge to zrobić tam w Warszawie, czy musze wracać do miasta??
Sory wielkie, że zadręczam was pytaniami, ale ciekawość mnie przerasta, a nic a nic o tym nie moge znaleźć na gooogle ;d .
EDIT: Skuter ubezpieczyć niestety musisz. Czas oczekiwania zależny jest od firmy ubezpieczeniowej, ale tak mniej więcej to kilka dni. Ubezpieczyć chyba możesz wszędzie.