Witam wracajac dzisiaj z trasy okolo 15kilometrow jadąc z gorki około 80km/h na gazie skuter zaczol delikatnie przerywac tak jak by nie dostawal paliwa. Dodam ze mam Peugeot elystar z 2010r wersja gaznikowa. Filtr powietrza i swieca wymieniona okolo miesiaca temu gdzie moze być przyczyna
Iskra jest, paliwo dochodzi, filtry czyste, gaźnik czysty, wyregulowany?
Gaźnik czyściłeś, regulowałeś? Zdejmij całkowicie filtr powietrza i pojeździj chwile (może ma za mało powietrza i go muliło). Sprawdź jeszcze ssanie. Jak po tych czynnościach dalej będzie przerywał to będziemy myśleć ;D
Jeszcze zobacz jak świeca, jak iskra i kolor swiecy
kolor swiecy niebieski taki delikatny gaznik czyszczony , filter powietrza tez wklad nowy , dodam ze swieca i filtr ma jakis miesiac . mysle ze moze to bedzie wina kranika paliwa bo od nowosci tam siedzi a moze fajka do wymiany? dzisiaj jak sprawdzalem iskre to przy fajce poczółem dalikatne kopniecie pradem moze to jest wina ?
Jak ma przebicie to trzeba wymienić. A filtr paliwa w jakim stanie?
wlasnie nie wiem od poczatku nie wymienialem :/
zacznij od wymiany kabla wysokiego napięcia i fajki też tak miałem przerywał mi skuter na pełnym gazie i zimnym silniku oraz przy dużej wilgotności powietrza
czyli cala instalacje musze wymienic ?
Fajkę i kabel wys napięcia,czyli ten co z cewki wychodzi i kończy się fajką na świecy,resztę instalacji zostaw w spokoju. :-)
Juz jest oki wada fajka tylko pytanie znajomy podkrecil obroty na gazniku a nie podkrecil oleju mam niby dozowany przez pompe olejowa i pytanie bo wydaje mi sie że moze dostac za mało oleju a to się wiąże z zatarciem. Ktos coś da informacji. I tak na marginesie szczęśliwego nowego roku niech wam maszyny dlugo sluza zeby zawsze bylo paliwa pod korek i wszystkiego co dobre
Nie dostanie za mało, bo podkręcił tylko obroty;) A nie mieszanke;)
I nawzajem, oraz szerokiej drogi, żeby tiry do rowu nie spychały;))))
Szerokości