oliho napisał:
Zipp to wg. opinii znalezionych w necie to taki high end wśród chińczyków ...
Dobre... dlaczego to niby w opinii użytkowników zipp to "high-end", bo jest składany w PL w odróżnieniu od innych?
No to powiem tak - gdybym SAMODZIELNIE nie poprawił niedoróbek naszych rodzimych konstruktorów / składaczy, to bym miał przy zipp pro tyle awarii, że miałbym dosyć chińszczyzny.
Mało tego- nasi milusieńcy konstruktorzy przez 2 lata nie potrafili do tego dojść, że ich moto mają wady konstrukcyjne w tym modelu, jeżeli chodzi o mocowanie silnika.
Mało tego - zamiast wymieniać ramy w związku z WADĄ KONSTRUJKCYJNĄ, ONI JE P PROSTU ZESPAWALI (każda szanująca się firma wymienia wadliwe elementy - przynajmniej do tego przyzwyczaiło mnie Kymco, yamaha i Honda przedtem).
Po 4te - teraz "wielka marka zipp" cieszy się jak głupi z sera w swoich broszurach reklamowych, z tego że w roku 2012 wprowadzili nowy model, który nie ma wad konstrukcyjnych... a co z tymi co kupili z takowymi z winy producenta?
To ma być poważny producent "high-endowy"?
To już Keeway, czy inne badziewie podchodzi poważniej do tematu, bo jak porównuje podobne produkty, to ani ten zipp nie rożni się za bardzo konstrukcyjnie, podobnie ma "losowe wady" znane z WSZYSTKICH chinoli, oraz podobnie jesteś w większości przypadków skazany sam na siebie, jak chcesz coś porządnie zrobić, a nie w ich pseudoazotowanych serwisach "na odpierdal".
P.S.
No chyba że ten ich serwis jest przy okazji serwisem marki bardziej renomowanej - bo jest kilka ytakich w PL, ja akurat ostatecznie trafiłem na serwis mający Honde, Kymco i przy okazji zipp - i wyjątkowo w stosunku do innych serwisów będących tylko zippoowskimi, jestem zadowolony na razie, bo to oni mi ostatecznie polikwidowali to co inne serwisy robiły "na pałe", a co powinny zrobić, skoro miałem moto na gwarancji.
Ale itak podejście zipp jako producenta mi sie nie podoba - inne marki przyzyczaiły mnie do innego traktowania, a wcale wiecej nie kosztują (np Kymco, czy Sym można kupić za podobne pieniądze, co produkty zipp).
Skoro ktoś woła sobie więcej niż za podobne chińczyki - to powinna iść za tym chociaż obsługa techniczna lepsza... ba, a skoro to składają w PL, to powinni lepiej to robić, a nie gorzej niż ChRL.
Bo po tej ramie w zipp pro, to wychodzi, że Polak gorzej robi niż Chiończyk.
W każdym bądź razie - po swoich poprawkach jestem zadowolony finalnie, ale biorąc pod uwagę że trochę tam było do roboty, z powodów zaniedbań producenta, to więcej już zipp nie kupię... ani innych pseudo polskich produktów, bo właśnie nie przejechałem sie tyle na częściach produkcji ChRL, co na tym "składaniu w PL", którym to owi producenci się chwalą.