Witam, proszę o pomoc… Tematem jest chiński skuter Hanglong 80 ccm3 4T. Od jakiegoś czasu zaczął coraz ciężej odpalać, po czasie juz nawet starter nie dawał rady, odpalał juz tylko na kopkę. Po pewnym czasie stracił moc z v Max 100 na 50 i to z górki… I wkręcał sie na Max 4 k obrotów. Po czym na drugi dzien nie odpalił juz wgl , nawet “na wiertarkę” Pomyślałem ze to kompresja i miałem racje, po zmierzeniu kompresji na tłoku jej nie było. Wiec rozkręcałam głowice, cylinder… Zaskoczyło mnie to ze cylinder jest jak nowy, noe widać rys od zużytych pierscieni, pierścienie jak nowe, przerwa na zamku taka jak być powinna, na tłoku rownież żadnych śladów, a mimo wszytko tłok stracił kompresje. Gdzie szukać przyczyny spadku podciśnienia? Proszę o pomoc.
tak na logike to szczelnośc zaworów, uszczelka pod głowicą lub stan pierścieni i gładzi ma wpływ na kompresje.
Zakładając poprawny montaż i że nakrętki trzymają a głowica się nie odkształciła od temp
No tak jak wspominałem wcześniej pierścienie są w dobrym stanie, ścianki cylindra oraz tłok rownież. Zawory sprawdzałem tylko czy nie przepuszczają i nie przepuszczają. Jak moge sprawdzić szczelność uszczelki pod głowica?
uszczelkę sie wymienia po każdym demontażu, zobacz czy nie trzeba śrub głowicy dociągnąć. no ale raczej już nie skoro pierścienie oglądałeś -chyba że złożyłes na starej uszczelce -to bląd. Głowice się sprawdza na stole traserskim czy jest prosta.
zobacz czy rozrząd jest prawidłowo ustawiony, czy luzy zaworowe są odpowiednie. Zawory moga się przywieszać. Jak sprawdzałes szczelność zaworów - bo ja mam wciąż wątpliwości co do jakosci tych twoich sprawdzeń. Tego się nie robi na oko.
Rozrząd jest poprawnie ustawiony, luzy zaworowe wyregulowałem. Szczelność zawodów, poprzez wlanie na zawory benzyny i sprawdzenie ze nie przecieka, tylko tyle
no to zostaje ci albo uszczelka pod głowicą albo jednak cylinder i pierścienie. no chyba że ci pękł cylinder