Witam wszystkich jestem nowym użytkownikiem tego forum.Chciałbym prosić was o pomoc oraz o poradę ponieważ zastanawiam się nad kupnem motoroweru zipp pro 50.Interesują mnie takie informacje jak: a)Jaką prędkość maksymalną może osiągnąć ten motorower przed odblokowaniem oraz po odblokowaniu? b)Czy warto w niego inwestować?Chodzi mi o to czy szybko się psuje czy może pojeżdżę nim jakiś czas? c)Czy ten motorower jest typową ,,kosiarką"? to znaczy chodzi mi tutaj o dźwięk jaki on wydaje podczas jazdy d)Czy ten motorower nadaje się do jazdy tylko z punkt A do punktu B czy może nada się do jazdy na większe odległości?
Bardzo bym prosił o pomoc i ewentualnie wszelkie opinie na temat tego motoroweru.Bardzo dziękuje za wszelką pomoc i przepraszam za chaotycznie napisane pytania.
A. Tak jak we wszystkich motorowerach zablokowany 45km/h. Co do odblokowany to nie wiem bo nie mam tego motoroweru ale powinien gdzieś koło 70km/h wyciągać. B. Przez jakiś czas na pewno pojeździsz. Co do chińskich wynalazków to jest tak, że "jak się dba tak się ma". Jeśli będziesz dobrze docierał to się nie powinien psuć. C. Co do dźwięku to wydaje mi się że jako iż ma silnik 4T to będzie ładniej brzmiał. D. Na większe odległości też się nadaje, choć może najwygodniej nie będzie i bagażu dużego nie zabierzesz.
Ja słyszałem dużo opinii o Zippie, ale były one różne. Jedni są zwolennikami chinoli a inni markowych 50-tek. Ja sam ujeżdżam chinola więc tak jak powiedział Ryglos " Jak dbasz tak masz " Dźwięk jak na 50-tkę jest bardzo basowy, a co do prędkości to zależy jak dotrzesz jednym leci 80 a innym te 70 km/h. Na Dłuższą trasę może być wygodny, ale to zależy jaki masz wzrost.
ja mam zippa nekena i jest to prawie to samo co pro50 nie licząc plaskików dźwięk silnika mam ładny basowy leci mi max 86km/h (sprawdzane na gps'ie) narazie mam przejechane 2k km i nie narzekam na niego a w dłuższą trase da sie nim jechać ale trzeba że pamiętać że jest chłodzony powietrzem i trzeba mu w cieplejsze dni robić przerwy na ochłodzenie. A jeżeli masz kupe kasy to możesz sobie kupić markową yamahe ale do tego sprzętu trzeba już mieć troche grosza a używki należy uważać bo ktoś powie że wszystko jest ok a tak naprawde była żyłowana do granic możliwości
Silniki są bardzo dobre - mój po 12000km pracuje jak nowy i mają bardzo fajny dźwięk jak na motorower. Można go porównać do Cinquecento 700 tylko jest bardziej basowy. Jak będziesz dbał, wlewał dobry olej i paliwo to długo pojeździ - no i pamiętaj o kontrolowaniu naciągu łańcucha. W trasy jak najbardziej się nadaje - wiadomo że prędkością nie powala lecz ja mam już zaliczone kilka tras ponad 100km i nie było żadnych problemów.
Dziękuję za pomoc Panowie a jeszcze mam takie pytanie bo wczoraj natknąłem się na informacje ale nie jestem pewny w 100% czy to prawda.Mianowicie chodzi mi o to czy to prawda że pojazdem 50ccm oraz rowerami nie wolno poruszać się po drodze ekspresowej? wiem że po autostradach nie wolno ale jak to jest z tymi drogami? Pytanie to kieruje ponieważ mieszkam niedaleko morza jakieś 100km od niego i w wakacje chciałbym wybrać się gdzieś w okolice Świnoujścia a najszybsza droga prowadzi właśnie przez taką drogę.Bardzo będę wdzięczny za odpowiedź i pozdrawiam
Motorowerami ( poj. 50ccm ) nie wolno poruszać się po autostradach i drogach szybkiego ruchu ( ekspresowych ) jednak w rzeczywistości sporo osób jeździ po takich drogach z tym że trochę nieciekawie się tak jeździ gdy mijające osobówki jadą z 120km/h a tiry 90km/h to skuterem trochę rzuca na lewo i prawo.