Prośba o pomoc w wyborze

Cześć skuterowicze :),

jestem niedużą kobietką, która szuka skutera dla siebie.
Nie mam bladego pojęcia o skuterach i nie mam kogo zapytać.
Skuter będzie mi potrzebny tylko do jazdy po mieście, myślę, że max 150km/miesiąc.
Szukam czegoś z woj. małopolskiego / świętokrzyskiego.
Przedział cenowy maksymalnie 4000zł, chociaż nie ukrywam, że chciałabym sprawę załatwić jak najtaniej.

Czy lepiej kupić tańszy NOWY, czy starszy używany?

Z góry bardzo Wam dziękuję za podpowiedzi (będę również wdzięczna jeśli znacie jakiś sklep/komis gdzie nie będą wciskać mi kitu)

Co nowe to nowe ;) Chyba, że ktoś się zna na skuterach na tyle, żeby się nie naciąć przy kupnie używki. W tej cenie polecałbym kymco agility 4T ;)

Myślę, że w tej cenie warto kupić nowy. Tak jak napisał Ryglos - nowy to nowy a i frajda większa, że ma się coś od nowości.
W tym przedziale cenowym znajdziesz wiele ciekawych skuterów.
Może być coś z Kymco - będzie najlepiej wykonany i najmniej awaryjny ale jeżeli zdecydujesz się na jakiś za 2500-3000 też będziesz zadowolona.
Jedyny parametr poza wyglądem to silnik - wybieraj czterosuwowy oznaczany 4T. Jest cichy, oszczędniejszy i nie trzeba przy tankowaniu dolewać oleju co może być dla niektórych jakąś niedogodnością.
Aha ! I to o czym zawsze wspominam. Pamiętaj, że do ceny skutera należy doliczyć 100 zł na rejestrację, kolejne 50-100 na OC, kupić kask itp więc o stosowną kwotę należy budżet powiększyć bądź część obecnego odłożyć na tego typu wydatki.

Mxx_rs, po części się zgodzę, ale kilka zastrzeżeń musi być ;p
Po 1. W dzisiejszych czasach nie produkuje się już dwusuwów, które nie posiadałyby dozownika oleju, więc oleju nie trzeba samemu mieszać z benzyną, tylko raz na ok. 1000km wlewasz litr oleju do miski oleju. W 4T musisz wymieniać olej.
Po 2. Nie można komuś mówić, żeby wybierał tylko 4T, bo jedni wolą 4T, a inni 2T, wybór należy do każdego z osobna. Jeśli ktoś chce lepsze przyspieszenie, za to mniejsze spalanie to 4T, jeśli ktoś chce lepsze osiągi to 2T.
Tyle z moich uwag ;)

O tych dozownikach to nie wiedziałem... fajna sprawa :)
A co do 2T/4T po prostu myślę, że dla kobiety na pierwszy skuter będzie wygodniejszy w obsłudze.
Ale ... najlepiej znaleźć salon skuterów w okolicy i tam się przymierzyć, może przejechać jeśli jest taka możliwość i wypytać.
Co oczywiście nie znaczy, że na forum nie pomożemy :)

Ryglos napisał:

Co nowe to nowe ;) Chyba, że ktoś się zna na skuterach na tyle, żeby się nie naciąć przy kupnie używki. W tej cenie polecałbym kymco agility 4T ;)

Agility dla nie wysokiej osoby, to poroniony pomysł. Ja mam 176cm wzrostu, a stojąc na czerwonym świetle skuterem Agility 50, ledwo dostawałem stopami do asfaldu, właściwie czubkami butów. Tak że koledzy jeśli nie jeździliście takim skuterem, nie doradzajcie wcale, bo to jest bezwartościowa paplanina, nie dorada.
Proponuję podjechać do dilera i przymierzyć się do skutera, nie kupować pierwszego lepszego.

Ryglos napisał:

Mxx_rs, po części się zgodzę, ale kilka zastrzeżeń musi być ;p
Po 1. W dzisiejszych czasach nie produkuje się już dwusuwów, które nie posiadałyby dozownika oleju, więc oleju nie trzeba samemu mieszać z benzyną, tylko raz na ok. 1000km wlewasz litr oleju do miski oleju. W 4T musisz wymieniać olej.
Po 2. Nie można komuś mówić, żeby wybierał tylko 4T, bo jedni wolą 4T, a inni 2T, wybór należy do każdego z osobna. Jeśli ktoś chce lepsze przyspieszenie, za to mniejsze spalanie to 4T, jeśli ktoś chce lepsze osiągi to 2T.
Tyle z moich uwag ;)

1. W dzisiejszych czasach produkuje się wiele dwusuwów bez dozownika.
2. "Jeśli ktoś chce lepsze przyspieszenie, za to mniejsze spalanie to 4T, jeśli ktoś chce lepsze osiągi to 2T" -ciekawa teoria :D

witam, mam skuterek idealny dla Ciebie, jako że to forum to podam też link do ogłoszenia strony (nie reklamuje innych stron)

http://www.skuterowo.com/ogloszenia/pokaz-ogloszenie/218/Malaguti-F15-Ducati-Xerox-aerox-wysiada/d/Skutery-Sprzedam/&adstatus=preview/

za 4500 Ci sprzedam, jako że jestes kobieta, naprawde polecam jest jak nowy

888143356 zdwoń

Zależy jak niewysokiej. Chyba jasne, że zawsze trzeba się przymierzyć do skutera.
Wiele dwusuwów bez dozownika? Bardzo ciekawe... Może podasz jakieś przykłady? Bo w większości występuje dozownik.
Co do teorii to co jest w niej złego? 4T ma mniejszą moc od 2T i przeważnie mniej spala, więc co tam widzisz źle?

dejw1001 napisał:

witam, mam skuterek idealny dla Ciebie, jako że to forum to podam też link do ogłoszenia strony (nie reklamuje innych stron)
http://www.skuterowo.com/ogloszenia/pokaz-ogloszenie/218/Malaguti-F15-Ducati-Xerox-aerox-wysiada/d/Skutery-Sprzedam/&adstatus=preview/
za 4500 Ci sprzedam, jako że jestes kobieta, naprawde polecam jest jak nowy
888143356 zdwoń

W ogłoszeniu nie podałeś rocznika. Fajnie prezentuje się na fotkach, ciekawe jak w realu? Poza tym Malaguti to w skuterach odpowiednik Lamborghini, klasa sama w sobie ;)

Ryglos napisał:

Zależy jak niewysokiej. Chyba jasne, że zawsze trzeba się przymierzyć do skutera.
Wiele dwusuwów bez dozownika? Bardzo ciekawe... Może podasz jakieś przykłady? Bo w większości występuje dozownik.
Co do teorii to co jest w niej złego? 4T ma mniejszą moc od 2T i przeważnie mniej spala, więc co tam widzisz źle?

Ryglos czytam twoje wypowiedzi i w większości to sama paplanina. Przeczytaj co napisałeś i pomyśl ;)

Aha, sorry, teraz widzę błąd... Nie czytałem tego posta po wrzuceniu. Zwracam honor do kieszeni ;)
Powinno być: Jeśli ktoś chce lepsze przyspieszenie to 2T, jeśli ktoś chce słabsze osiągi, ale i mniejsze spalanie to 4T.
Ale co do dozowników to prawie wszystkie skutery teraz produkowane je mają. Nie rozumiem czemu piszesz, że moje wypowiedzi to "paplanina", ale ok.

Ryglos napisał:

Aha, sorry, teraz widzę błąd... Nie czytałem tego posta po wrzuceniu. Zwracam honor do kieszeni ;)
Powinno być: Jeśli ktoś chce lepsze przyspieszenie to 2T, jeśli ktoś chce słabsze osiągi, ale i mniejsze spalanie to 4T.
Ale co do dozowników to prawie wszystkie skutery teraz produkowane je mają. Nie rozumiem czemu piszesz, że moje wypowiedzi to "paplanina", ale ok.

Nie zawsze 4T = słabsze osiągi, zasze to powtarzam i będę powtarzał do skutku..Nawet ostatnio na tym forum ktoś pisał, że jego Vitalka 2T nie miała szans z Agility 4T. Ale są też inne chińskie skutery 4T 50cc z głowicami 4 zaworowymi o lepszych osiągach od przeciętnych 2T.
Co do dozowników, pisałeś że teraz wcale nie produkuje się dwusuwów bez dozowników, potem poprawiłeś się że PRAWIE WSZYSTKIE skutery mają dozowniki, a ja ci mówię że skutery tak, ale nie wszystkie dwusuwy.

Sorry za OT ale musiałem - cudne to Malaguti !

http://moto.allegro.pl/skuter-romet-retro-7-kask-tarnsport-gratis-i2351638964.html a co powiecie o tym? Ja sądzę, że jest śliczny, a co jeśli chodzi o parametry?

No cóż, 4500 to dużo, poza tym zupełnie nie mój typ, za bardzo rzuca się w oczy no i ta kolorystyka. Mam 170cm i 50kg (dlatego nieduża) spotkałam się z wpisem na temat tego skutera:
http://moto.allegro.pl/skuter-romet-bassa-metro-2012r-najtaniej-i2337108631.html ,

bardzo Wam dziękuję za taki duży odzew,
chciałam jeszcze zapytać o spalanie w skuterach? Czy są jakieś marki/modele/parametry, których powinnam unikać, żeby skuter mi nie palił 6 litrów/100km ? Jakie mniej więcej Wam wychodzi spalanie? Czytałam gdzieś że około 2,5l/100?

Skutery o pojemności do 50 ccm i cenie 2-4 tysiące różnią się wyłącznie wielkością kół (10 albo 12 cali, czasem trafia się 13 - im większe tym wygodniej) oraz tym czy mają hamulec tarczowy z przodu czy nie - tarczowy lepiej hamuje niż bębnowy.
Reszta to to samo, oczywiście poza wyglądem.

Retro jest całkiem fajny. Dla dziewczyny z pewnością ciekawy wybór.
Natomiast bassa, metro i inne romety (jak również zippy czy torosy) w cenie około 2 tyś to najprostsze modele od których zaczyna połowa skuterowców :)

W kwestii spalania - prawidłowo wyregulowany silnik 4suwowy powinien palić 2-3 litry w zależności od stylu jazdy.
2suwowy pali trochę więcej z tego co mi wiadomo (około 3-4).
Żeby dojść do 6 litrów trzeba by się trochę postarać.

Witaj :)

Jeśli chcesz, żeby Twój skuter był lekki, oszczędny, ładny, a przy tym świeży, polecam model Piaggio Zip. Konstrukcja jest chucherkowata w porównaniu z większością innych pięćdziesiątek dostępnych na rynku, egzemplarze z silnikami czterosuwowymi palą zwykle około dwóch litrów na setkę (przy niezłej dynamice), włoscy styliści zadbali o przyjemną dla oka formę, a cztery tysiące pozwolą na kupno czegoś naprawdę młodego (ale jednak używanego - jeszcze trzy lata temu za te pieniądze można było zdobyć fabrycznie nowy egzemplarz z poprzedniego rocznika, teraz takie podrożały do ponad pięciu).

Niestety, dopiero po przejrzeniu ofert na allegro zauważyłem, że fakty nt. samego modelu, które Ci przytoczyłem, nie do końca przystają do dostępnych ofert. Znalazłem trzy świeże Zipy, zdecydowanie warte zainteresowania, ale wszystkie mają silniki dwusuwowe. Zależność między dwu- a czterosuwem wytłumaczyli już koledzy wyżej - teraz Ty powinnaś podjąć decyzję, czy takie rozwiązanie Ci odpowiada. Oto te skutery:

http://otomoto.pl/piaggio-zip-249km-przebiegu-nowy-igla-2t-M3071015.html
http://otomoto.pl/piaggio-zip-M3073449.html
http://otomoto.pl/piaggio-zip-50-2009-rok-M2347263.html

I jeszcze pewna kwestia, która dotyczy każdego skutera używanego: przed kupnem zawsze trzeba dokładnie sprawdzić stan techniczny, najlepiej umawiając sobie serwis w okolicy sprzedającego. Jeśli oferta po takim przeglądzie pozostanie godna zainteresowania, polecam dowiedzieć się, co z części i płynów eksploatacyjnych należy wymienić. Myślę, że na koszta związane ze zmianą oleju silnikowego (dotyczy tylko czterosuwów), przekładniowego czy rolek wariatora zawsze trzeba być przygotowanym - nie są to jednak duże kwoty; te wszystkie rzeczy wraz z robocizną serwisu powinny kosztować jakieś dwieście złotych.

P.S.: mxx-rs - dobrze wyregulowany dwusuw przy normalnej jeździe jak najbardziej może spalić trzy litry, ale nie cztery.

Pozdrawiam. :)