Jazda na dowód osobisty lub kartę motorowerową do 50cc
Wyjazdy tym skuterem były by raz na tydzień na ryby itp po około 40 do 80 km trasy mam 194 cm wzrostu Powiedzcie jaki będzie dobry dla wysokiego faceta , bo na większości wyglądam jak pająk,albo jakbym siedział na zabawkowym do 3000zł używany. Szukając w opisach różnych marek znalazłem takie które mnie zainteresowały
Kingway Euroboy
Silnik: dwusuwowy, chłodzony powietrzem Moc: 4,21 KM Masa: 119 kg Koła: przód - 13 cali, tył - 13 cali Hamulce: tarczowe z abs/bębnowe Zbiornik: 6 litrów Długość: 2030 mm Szerokość: 690 mm Wysokość: 1334 mm Osiągi: 75 km/h
Zipp Quantum GT5
Silnik: jednocylindrowy, dwusuwowy, chłodzony powietrzem Pojemność: 49ccm Moc: 4.36KM Masa: 98 kg Koła: przód - 12', tył 12' Hamulce: przód - tarczowe, tył - tarczowe Długość: 1983 mm Szerokość: 683 mm Wysokość: 1110 mm Osiągi: 70km/h
GT5 nowe są po 3 297 zł używane po około 2 tys Chyba ten zipp najlepiej mi się podoba ze wszystkich, nie znam się na skuterach jak byłem młodszy to miałem deltę ruską potem SIMSON SR50 ale była lipa z częściami i się skończyły skutery. Teraz są inne czasy kupujesz części przez internet czy w serwisie i nie ma problemu.
To jeszcze mam pytanie, bo będę szukał coś w okolicy Mazowieckiego wojew. Kingway Euroboy też może być jak bym Zipp Quantum GT5 nie znalazł? Oba chińczyki są to z częściami nie będzie problemu teraz.
A może toros fresco? wielkość ta sama co quantum a cena nowego ok 2400-2600.Sam takiego kupiłem przy wzroście 186 cm ale czuje się wygodnie na nim więc i ty nie powinieneś mieć problemów