Propozycje "nowych funkcji" na stronach skuterowo.com

Witam. Może by dodać funkcję "lubię to" czy też samą "łapkę" przy wypowiedziach na forum? Podobnie jak jest przy komentarzach na youtube :) Bo dopisywanie kolejnego posta w stylu [...masz rację...] albo [...popieram ...] trochę zaśmieca całość.

Nawet nie ma sensu zakładać takiego tematu bo już takowy istnieje od ok. roku i praktycznie żadna z wypisanych tam propozycji do dziś nie została zrealizowana.

Nie rozumiem czemu nie ma poddziału skutery Kingway? Są przecież popularne, według mnie chyba nawet bardziej niż np. Inca

Być może dlatego, że nie są one produkowane od 2008r.

Jest tu na forum kilka rzeczy do usprawnienia ale chyba nie za bardzo "góra" nad tym ubolewa.

o tym, że nie są już produkowane to nawet nie wiedziałem :D ale heca. No tak, do admina takie sprawy należą.

Ojjj jest... i podstawą to by było coś w stylu "Twoje posty" kurcze... tego tu brakuje najbardziej...
Wkurzająca sprawa gdy muszę latać po forum i szukać tematu w którym pisałem 3 dni temu...

Maniek_smola... napisał:

Ojjj jest... i podstawą to by było coś w stylu "Twoje posty" kurcze... tego tu brakuje najbardziej...
Wkurzająca sprawa gdy muszę latać po forum i szukać tematu w którym pisałem 3 dni temu...

Dokładnie, tego samego mi brakuje. Trudno przecież subskrybować każdy kolejny temat po rss. Z tego co pamiętam z facebooka, to jak na razie zapowiadali bazę danych skuterów. Ale to było już chwilę temu, a teraz nie wiem jak to wygląda, bo się "znielubiłem" ze skuterowym profilem :P

Nie długo na karteczce będę Sobie zapisywał w jakich tematach pisałem :P

A może taki pomysł żeby wysyłać maile do administracji forum??
Jeśli będą przychodzić masowo to w końcu pomyślą o tym...
Napewno nie Nam dwóm to przeszkadza...

to nic nie da.

Madi,a może da :P

Zauważyliście że na forum pod awatarem doszedł odnośnik profil,po kliknięciu jego przechodzimy na stronę na której jest od kiedy dany użytkownik jest na skuterowo.com i ostatnie odpowiedzi w danych tematach :)

P.S. Do obsługi serwisu,proponowałbym jeszcze zmianę na forum w dziale ostatnie dyskusje zwiększyć ilość wyświetlanych tematów np. do 15-20 bo teraz strasznie szybko uciekają i trzeba zbytnio szukać.

pisałem Ci o tym na gg ;)

A tak ogólnie... to oprócz Administratora który pewnie jest za pracowany, powinien być Moderator (tylko jakiś normalny a nie zamądrzały jak to się czasem spotyka na forach)
Żeby pilnował jakiego kolwiek porządku. Zaglądał na forum bardzo często. Ile razy się zdarzało że tematy się dublowały przez pomyłkę użytkowników i nie dało się ich skasować, lub po prostu nikt nie szuka starszych tematów tylko od razu zakłada nowy, wtedy taki moderator daje link do starego tematu a nowy zamyka.

Więc w razie czego mogę zgłosić Swoją gotowość na takiego moderatora jeśli by reszcie pasowało :) Mam dużo czasu a na skuterowo w ciągu dnia zaglądam po kilkanaście razy :P

No i kasowanie Swoich postów też by się przydało, parę razy przez pomyłkę zamiast edytować poprzedni post to pisałem nowy bez myślnie. A to tylko nabijanie Sobie postów. Na jakimś forum widziałem że nawet jeśli ktoś napisał nowy post pod Swoim postem to automatycznie się łączyły :)

Świetnie, że dodali tą opcje w profilu.
A co do moderatora to też rewelacyjny pomysł.
O dziwo nie mamy ani spamu ani w sumie chamstwa ale przydałby się ktoś kto kasowałby stare tematy, scalał zdublowane czy np. pilnował ortografii. Osobiście jak widzę, że "kupiłem skutera" to mnie aż coś boli. Nie wiem skąd się to wzięło ale "skutera" to już plaga :)

są moderatorzy, na pewno jest MichałWujak i może ktoś jeszcze, ale nigdy nie ujawniono informacji, kto jest adminem a kto modem

cóż, w takim razie działają nieco niewidocznie :)

HugoBoss napisał:

Madi,a może da :P
Zauważyliście że na forum pod awatarem doszedł odnośnik profil,po kliknięciu jego przechodzimy na stronę na której jest od kiedy dany użytkownik jest na skuterowo.com i ostatnie odpowiedzi w danych tematach :)
P.S. Do obsługi serwisu,proponowałbym jeszcze zmianę na forum w dziale ostatnie dyskusje zwiększyć ilość wyświetlanych tematów np. do 15-20 bo teraz strasznie szybko uciekają i trzeba zbytnio szukać.

No proszę, czyli jednak jest śledzenie tematów. Nie wpadł bym na to, że profil profilowi nie równy :) Niestety i tak muszę poszukać ostatniego tematu w którym pisałem (lub wpisać adres z palca), żeby to znaleźć. Profil forum i silnika społecznościowego to różne sprawy. Prosił bym w takim razie podpiąć profil forum jako "moja aktywność" czy coś w tym stylu w którymś boksie profilu społecznościowego.

najlepiej by bylo jak by było takie coś jak '' ostatnio dodane przez Ciebie posty '' Czy coś w tym stylu. Albo jak by taka giełda była, i by było Kupie, Sprzedam i by tam ludzie pisali czego by potrzebowali czy chcieli sprzedać. :))

Maniek na moderatora ! :D

szyszu3 napisał:

Albo jak by taka giełda była, i by było Kupie, Sprzedam i by tam ludzie pisali czego by potrzebowali czy chcieli sprzedać. :))

http://www.skuterowo.com/ogloszenia/

madi napisał:

są moderatorzy, na pewno jest MichałWujak i może ktoś jeszcze, ale nigdy nie ujawniono informacji, kto jest adminem a kto modem

Osobiście nie wydaje mi się, aby była taka konieczność. Moderatorzy zazwyczaj nie piszą na forum, a jedynie je przeglądają i na bieżąco weryfikują wszystkie zgłoszenia (Zgłoś do moderacji), które do nas trafiają. Niektóre tematy i posty automatycznie są hibernowane ze względu na różnego rodzaju znamiona wandalizmu czy chamstwa.
Jeśli chodzi o kasowanie starych tematów:
Pamiętajcie, że jest wielu ludzi, którzy poszukują informacji pomocy w archiwalnych zbiorach. Należy to uszanować.

W kwestii opcji "ostatnich aktywności na forum" funkcja ta jest aktualnie testowana i wkrótce klikając na "Mój profil" będzie widoczna lista ostatnich tematów w których brało się udział. Cierpliwości, to wymaga on nas nieco pracy, aby dostarczyć Wam dobrze działającą funkcję.