Propozycja

Według mnie nie ma co się prosić żeby zostać moderatorem.Wystarczy zrobić ciekawą stronę i na niej zostać modem.

madi napisał:

co z tego że nie masz 18 lat? kto powiedział, że do wykonywania tej funkcji potrzebny jest jakiś pułap wiekowy?

Madi, tak mówisz, a nie jedna osoba, powiedziała by co innego, byle pretekst wymyślić ;/

I tak ta funkcja raczej na tym forum nie wejdzie w życie. ;)

juz jusie wypowiedziałem w tej kwestii inie bede sie powtarzał. to czy zaisntnieje "autentyczny" moderator z odpowienik opisem jakomd przykładowo zależy nie tylko od nas i naszych andydatór ale przezdewszystkim od twórców i włascicieli portalu. my sami od siebie mozemy tylko pilnować i uspokjaać się wzajemnie.

Ja miałem około 20 swoich for w tym 1 które osiągnęło ponad 2tyś userów. Jestem więc doświadczony w tej funkcji i również się zgłaszam na moda.

PS. Tylko na BBPress chyba nie ma takiej opcji jak mod ;/

Sam wątpię czy ktoś się zainteresuje tym tematem na serio.Ja nie widzę jakichś wielkich problemów na forum.Codziennie (chyba) poszczególne tematy są oczyszczane z niepotrzebnego spamu.Przypomnijcie sobie kłótnie kolegów z użytkownikiem "Pietro" o tym jaki olej najlepszy jest do skutera.Na drugi dzień rano nie było już postów z niepotrzebnym spamem,obelgami i szczyptą dziecinady niby tych dorosłych ludzi,a kolega Pietro dostał bana od ręki...

A tak w ogóle to przepraszam za literówki ale czasem za szybko pisze nie patrząc na klawisze

Termit nie wiesz co mówisz... Ban to ban, ale że posty zniknęły to jest opcja "zgłoś do moderacji"...

No tak jest i jak zgłosisz,to posty są usuwane jeśli operatorzy stwierdzą,że dany post jest naprawdę nie na miejscu i nabija tylko licznik postów :) Więc moderator aż tak bardzo nie jest potrzebny,no i trzeba by było stworzyć jakiś system ostrzeżeń czy coś.Trochę roboty by trzeba było włożyć w te forum,aby przypominało te popularne.

Cieszę się, że nie przypomina tych popularnych typu skutery.net itd... Przecież się żal robi. To wygląda jakby to ktoś robił kto się wogóle na html itd nie zna... A jak się robi dobre forum to ono musi wyglądać ;) To wygląda całkiem, całkiem jest estetycznie, mi się podoba ;)

ja tak samo uważam choć faktycznie brakuje ostrzeżeń za obraźliwe wypowiedzi. Gdyby one były widoczne ogólnie na forum i kogo dotyczą byłoby łatwiej i nam i operatorom zachować spokój na forum.

Martusia, myślę, że troszkę zbyt najechałaś na Wodza w pierwszym poście tutaj.Nie jest On agresywnym czy kłopotliwym użytkownikiem, więc nie ma o co się denerwować.Aczkolwiek Ty możesz mieć swoje zdanie, nikt nie broni, aby było kulturalnie wypowiedziane :D

Czy moderator jest potrzebny?Poniekąd tak, ale jak będzie 10 tysięcy użytkowników, a nie 2,5 tysiąca, na razie wystarczy, że Leszkowski jako Admin ogarnia :D

To moje skromne zdanie xD

Na razie na forum względnie czysto, więc wg mnie nie ma co moderatora wybierać-a kto by nim był, to zależy od Leszka przecież i tak :D

No tak jak piszesz,jest spokój,nie ma ataków spambotów jak na innym forum na którym jestem,że co tydzień pojawiają się jakieś posty napisane po rusku i jeszcze zdjęcia 18+ powstawiane.No i tutaj sami swoi :D Jak na razie trolle nie przychodzą i ogólnie jest tak jak być powinno :)

Nie ma się co łudzić że mod online załatwi wszystkie problemy. Przede wszystkim mało kto się do tego nadaje a jak pokazuje życie, niektórym wręcz odbija palma i swoim zachowaniem właśnie wprowadza nerwową sytuację, wykorzystuje swoją pozycje do prywatnych rozgrywek i nagradza banami zgodnie ze swoimi sympatiami i awersjami do poszczególnych osób.
Na forach są różni ludzie i nigdy nie będzie tak że wszyscy będą żyli w idylli. Można kogoś lubić albo nie i do póki nie lecą wulgarne personalne ataki to nie ma w tym nic złego wg mnie.