Witam. Wczoraj pierwszy raz po zimie odpaliłem mojego skutera (city line 50), I mam taki problem że gdy jadę 20km/h i chce przyspieszyć do 30-40km/h to skuter zaczyna szarpać. Wyczyściłem filtr powietrza i nadal to samo. Mam podejrzenie że to może być spowodowane zbyt niska temperatur na dworze.
Kilka kilometrow to zdecydowanie za malo zeby wszystko sie, ze tak powiem 'rozchodzilo' po zimie. Silnik jest zamulony, daj mu troche czasu, zrob jeszcze troche kilometrow i to nie wolno ale calym ogniem (oczywiscie stopniowo).
Miałem tak kiedyś po zimie.Zaczynałem przygodę ze skuterami i nie wiedziałem co jest.Teraz wiem że trzeba skuter "rozjeździć".Po kilkunastu kilometrach powinno być ok...
e słuchajcie mam problem ze skuterem jak go odpale i szybko dodam gazu to gaśnie nie wiem co sie stało ale mam podejrzenie że to gaźnik do wymiany ale nie wiem może ktoś z was miał taki problem
To jest normalne... Ja mam tak samo, jak go przy gazuje tak "pyk" to zgaśnie, a jak stopniowo wrócę manetką do pozycji jałowej to nie gaśnie :) Wypraktykowane na dwóch nowych Chiniolach.