Problem!

Witam!
A więc jestem posiadaczem skutera Peugeot JetForce C-tech wersja gaźnikowa…
I mam w nim tuning taki jak jest niżej podany i mam problem… Pasek nie chce mi wchodzić do końca wariatora … =/ nie wiem co jest grane ale zostaje się tak ok. 3-4mm i próbowałem to zrobić wymieniałem sprężynę centralną rolki itd. i nic nie pomogło dalej jest tak samo … biorę go na stopki maneta full a pasek wcale nie chce wejść na samą górę wario =/
PS. Czy regulowani sprężynkami sprzęgła zmienia v-max i przyśpieszenie czy tylko reguluje się tym z jakich obrotów ma ruszać skuter?
PS2. Gdzie mogę kupić końcówkę do wydech Laser x-pro ? najlepiej wraz z środkiem tej końcówki …

Gdzie mogę kupić końcówkę do wydech Laser x-pro ?

www.sklep.mieloch.pl

www.sklep.jednoslad.pl

PS. Czy regulowani sprężynkami sprzęgła zmienia v-max i przyśpieszenie czy tylko reguluje się tym z jakich obrotów ma ruszać skuter?

tylko obroty z jakich rusza skuter. Regulacja sprężynkami daje coś do prędkosci 30-40km/h dalej to juz różnicy nie ma specjalnej.

Pasek nie chce mi wchodzić do końca

spróbuj minimalnie stoczyć tulejkę :), sprawdź czy pasek nie jest juz zjechany :)

na mielochu i jednoslad nie ma końcówek do Lasera chyba że do iinego wydechu ale czy będą pasowac?
Jak stoczyć tulejkę nie rozumiem…

Skróć tuleje waria u tokarza. lub zobacz jak masz załozone wario.

A o ile mam ja skrucic? wario?! a jak mam mieć założone? normalnie xD
PS. co to jest ten tokarz xD

Adverion napisał:

PS. co to jest ten tokarz xD

Gratuluje wiedzy w wieku lat 17-tu....

Pasek nigdy nie wchodzi na maxa. Inaczej moglby spaść.

Tia na pewno a jakoś na starym wario wchodził… a to dziwne co nie?

pasek ci nie wejdzie jak go krecisz na nozkach podczas jazdy będzie wchodzil do konca a ztoczyc tulejke to znaczy ja skrócic ja swoją na boshu skróciłem i chodzi ładnie

Chodzi ci lepiej niż z dłuższą tulejką? ale czy trzeba dokładnie ją wygładzic? czy mogą być nierównościę

Musi byc idealnie wyrównana!

A co się stanie jeśli będą pewne nierównościę nie że duże tylko minimalne…