Witam mam skuter 2t zrobione 1200km , i pali mi 6l/100km , przyśpieszenie od 0 do około 30km/h to gdzies 2 sek a póżniej zaczyna troche mulić i do 50-10 sek jak jest zimny znaczy pochodzi 2-3 min. i jak zaczynam jechać to jak dam na full nawet na 3/4 to przerywa, i podczas jazdy jak jade około 50km/h to zaczyna odrazu przerywa jakby wogule nie dodawał gazu i odrazu szybko zwalnia do 40 i znów przyśpiesza i tak kilka razy. Czego to może być powodem mam nowy gaźnik zakładany w autoryzowanym Serwisie Rometa(Boscha)
Zle wyregulowany gaznik i czerpie gdzieś lewe powietrze
Sprawdź ustawienie iglicy i w razie potrzeby daj ją na środkowy ząbek. Wyczyść/wymień filtry powietrza i paliwa, a potem wyreguluj gaźnik śrubkami. Czy dysza główna jest dobrze dobrana? Jesli gaźnik ma identyczną srednicę to powinna być z tym samym numerem.
EJ ale na elektyczny starter zapala z gazem bez gazu nawet niechce zachywcić i czasami jak jest zimny moge kopać go z 20-300 razy nie zapali a na elek. z gazem odrazu. Ej a może być winą membrana ssaca (tak wyczytałem) ze pali mi 6l/100km ? i te przypadki
Hehehehe sprzedaj go martin poszukaj kogoś na skuterowo hahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahajahahahah
za dużo razy na koło wchodziłeś. Z tymi silnikami o potfoOOoornych osiągach zawsze takie kłopoty
Sprzedaj go. :)
Mam jakiegoś chinczyka zongshen czy jakoś tak kupiłem za 800zł
tak, i naprawiasz go w autoryzowanym serwisie rometa- całkiem jak tego swojego rometa co go sprzedałeś nie sprzedając go.
I tego Zenszongena kupiłeś z przebiegiem 1200km całkiem jak twój romet i za 800zł. To nawet jak ja chinola cena przeatrakcyjna.
Znowu masz projekcje astralną. Mieszasz prawdę, kłamstwa, fakty, ludzi, wydarzenia, nazwy, daty...
Chyba że znowu i wciąż temat dotyczy rometa a tego CzangChajSzeka to se tak wtrąciłeś od czapy.
Serwis rometa mam po przeciwnej stronie ulicy , miał być tylko do wymiany gaźnik i miało być ok ale nie jest i nie wiem czego to jest wina. A tego 700 sprzedałem z przebiegiem 1100km a ten skuter kupiłem w GSach
po przeciwnej stronie ulicy powiadasz masz serwis rometa?
To dlaczego poprzednio do niego aż jeździłeś ?
a może ta ulica jest taka szeroka, że przejeżdża sie ją dobrą godzine;)Wombat napisał:
po przeciwnej stronie ulicy powiadasz masz serwis rometa?
To dlaczego poprzednio do niego aż jeździłeś ?
skonczyliscie już? czekam za pomocą
Przenieś temat na na przykład www.forum.mieloch.pl Nie żebym był złośliwy ale jeśli złośliwi są inni to nie ma co czekać na jakieś (jakiekolwiek) rady.
ok dzieki
ODDAJ DO SSSEEERRRWWWIIISSSUUU:))))martin1996a napisał:
skonczyliscie już? czekam za pomocą
ty mozg oddaj bo coś szwankuje ci a jak masz kase zbędną to przelej mi na konto przyda się
na leczenie schizofrenii?
Co do problemu winny jest gaźnik odpalasz z kopa dodając albo trzymając gaz ? spróbuj tak widocznie paliwa nie dostaje i dlatego tak kopiesz wyreguluj go ewentualnie kup nowy (gaznik) i po sprawie
zbeloxer na kopa to on niechce zapalić a na elektryczny zapala ale pochwili gaśnie a gaźnik jest nowy
Spróbuj włożyć inny gaźnik lub ten podregulować coż z tego ze nowy czasem nowe tez moze byc zepsute