Problem

Otóż mam wielki problem , w czwartek zakupiłem junaka 901 RS , sprawował się idealnie aż do wczoraj. Wyjeżdżając z garażu na 1 nagle zaczął mi gasnąć , ale chwyciłem sprzęgło manetka do oporu i wyjechałem. Ale to się zdarzyło kilka razy od wczoraj , nawet na prostej drodze z ciepłym silnikiem.Po odpaleniu , wrzuceniu 1 i dodaniu gazu ujadę parę metrów i mi zaczyna gasnąć ale jak napisałem wyżej chwytam za sprzęgło , manetka do oporu i jadę. Ale dziś po pół godzinnej jeździe po mojej miejscowości postawiłem swój motorower na podwórzu i poszedłem się czegoś napić , po wyjściu z domu i spróbowaniu odpalenia go nie chciał odpalić , dopiero za 15 razem się uruchomił i przy tym obroty same skoczyły do 12 tyś , spanikowałem i szybko wyłączyłem junaka , 2 raz włączyłem i to samo ale wtedy już chwyciłem manetkę i po "przygazówce" obroty spadły do normalności. Znów pojeździłem pół godziny i postanowiłem zatrzymać się obok sklepu , wrzuciłem luz , ale sobie przypomniałem że muszę wracać do domu więc wrzuciłem 1 i znów obroty do 12 tyś o.O , później przez chwilę było normalnie. Proszę o pomoc ( sory za taką długą historię ;/)

Jeśli sam się wkręca na wysokie obroty to prawdopodobnie łapie lewe powietrze. Ale się chinolem nacieszyłeś, a trzeba było kupić markową używkę, bo to niedopuszczalne żeby motorower tak szybko się popsuł.

No właśnie miałem też załączyć pytanie ile ma być filtrów powietrza w tym motorku ? bo po odkręceniu pokrywki ( są 2 po lewej i prawej ) był tylko z prawej strony a z lewej nie.

Wątpię żeby łapał lewe powietrze bezpośrednio z filtra powietrza, prędzej może to być część łącząca filtr z gaźnikiem, nie wiem jak to w junaku wygląda czy jest jakiś króciec czy coś. Odpal go, niech się wkręci na te wysokie obroty i zacznij psikać dezodorantem w okolice gaźnik, filtra i króćca. Jeśli obroty wzrosną to oznacza to, że w tym miejscu łapie lewe powietrze. Ale zrób to w miarę szybko, nie wiem jak chińskie silniki znoszą wysokie obroty.