Problem ze stacyjką.

Witam mam problem ze stacyjką.Ostatnio zgubilem klucz i musialem dorobic do stacyjki. Jakiś czas jezdzilem z odlaczona stacyja odpalajac kopka, ale ostatnio kopka sie popsula jak dalem bratu pojezdzic. Dorobilem klucz podlaczylem stacyjke przekrecam kluczyk i nic sie nie dzieje wcale nie reaguje , podlaczylem akumulator do ladowania dalej nic sie niedzieje. Poprosil bym o szybka odpowiedź.

Mój skutet to Huoniao HN50QT-6

bezpiecznik ci się przepalił, który znajduje się w schowku na akumulator

Dzięki, pójde sprawdze. Napisze jak coś. :)

Dobra działa. Zmieniłem bezpiecznik na zamiennik i działa. Wielkie dzięki. Można zamknąć.

matizek324 napisał:

Dobra działa. Zmieniłem bezpiecznik na zamiennik i działa. Wielkie dzięki. Można zamknąć.

tu sie nie zamyka

Przepraszam ze odswiezam ale wymienilem bezpiecznik podlaczylem wszystko skuter odpalil dwa razy z rozrusznika. Pozniej gdy chcialem go odpalic ponownie rozrusznika coraz slabiej kręcił co moze byc przyczyną. Czyżby regulator napiecia?

Akumulator.

Ładowalem niby przez noc czy to tego wina.

Spróbuj na innym aku ;)

Wyjme z drugiego skutera i podładuje .

A może ładowania nie masz i dlatego tak szybko akumulator pada? ew, akumulator już swoje przeżył i ta pogoda na pewno korzystnie na niego nie wpływa

Przepraszam ale zadam pytanie które nie tyczy się za bardzo tematu ale pomoże mi (nie chce tworzyć nowego bo tu jest tylko odpowiedz tak lub nie) :D. Czy do stacyjki biegną tylko dwa kable (+)?

pioneerq napisał:

Przepraszam ale zadam pytanie które nie tyczy się za bardzo tematu ale pomoże mi (nie chce tworzyć nowego bo tu jest tylko odpowiedz tak lub nie) :D. Czy do stacyjki biegną tylko dwa kable (+)?

nie.

Do stacyjki biegnie Czerwony +, dwa zielone masa, czarny, oraz czarno-biały

Czerwony z akumulatora, czarno-biały do modułu, zielone to masa a czarny to + za stacyjką.

Wymieniłem aku naladowalem i ten sam scenariusz co ostatni . Co sie dzieje?

Tzn kręci dobrze po chwili co raz słabiej.. ? jakim prostownikiem ładowałeś?

Mam jakis taki stary po wojenny.Ale wczesniej nim ladowalem i bylo dobrze.

A aku ma 3 miesiace.

Spróbuj krecic gdy prostownik jest podlaczony.