Problem ze sprzęgłem 139fmb/Benzer shaft

Witam ostatnio kupiłem benzera shafta seryjna chińska 50 ale niezadbana...
Wracałem nim do domu 90 km wszystko prawie było okej z wyjatkiem tego ze sprzęgło ciągnęło ... Gdy zajechalem do domu to poczytalem zeby wyregulować ale już nie było jak bo bylo na maxa podciagniete ... Czyli dowiedzialem sie ze tarcze sprzęgła... Chciałem pojechać do sklepu odpaliłem wrzucilem (1) spuszczam ze sprzegla i nagle szarpnelo i zgasl... Odpalilem myslalem ze nic sie nie stalo ...Ale nie bylo sprzęgła . !!!!Wiec kupilem nowe , założyłem tak jak powinno byc ....Podregulowalem no i test na zgaszonym silniku wrzucam (1) wciskam sprzęgło i zakrecam kolem ale sie nie kręci czyli tak jakby nie bylo sprzegla... DODAM ZE ODKRECILEM JESZCZE RAZ I ZAKRECILEM I NADAL TO SAMO !!!! CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ?
Ja już nie mam nerwów. ..

wyrgulowałeś na tym

Tak regulowałem przy tym ale również przy klamce :/
Najgorsze jest to ze ta największa cześć lata na boki a nie wiem czy tak powinno byc . . .
Teraz wciskasz sprzęgło to czuc ze ciezko sie wciska jest lepiej niż wcześniej ale tak jakby go nie włączało ...

paci napisał:

wyrgulowałeś na tym

regulowałem przy tym ale również przy klamce :/
Najgorsze jest to ze ta największa cześć lata na boki a nie wiem czy tak powinno byc . . .
Teraz wciskasz sprzęgło to czuc ze ciezko sie wciska jest lepiej niż wcześniej ale tak jakby go nie włączało ...

Jak wkręcasz śrube regulacji aż poczujesz opór to nic nie ma prawa latać[w tym zestawie z foto jest tylko srubka a powinna być taka bez łepka nacieta kontrowana nakrętką] ma to wyglądać tak złożone [1 regulacja,2 blokada cięgna]

paci napisał:

Jak wkręcasz śrube regulacji aż poczujesz opór to nic nie ma prawa latać[w tym zestawie z foto jest tylko srubka a powinna być taka bez łepka nacieta kontrowana nakrętką] ma to wyglądać tak złożone [1 regulacja,2 blokada cięgna]

Kolego tam gdzie zaznaczyles numerem 2 ... Nie mam tej czesci jest to wyszczerbione/ulamane ... A tam gdzoe ta dziurka to zapewne jakas blokada jest... Co najlepsze moto wcześniej jezdzilo... A po rozkreceniu tej części nie bylo... czyli poprzedni wlasciciel cos zrobil z tym....
Czyli zostaje kupic prawy dekiel ? Bo nic innego nie da sie zrobic...

Czyli rególowałeś napięcie wstępne linki a nie sprzęgło,a kupić nie dekiel tylko to z pierwszego foto
http://www.czesci-moto.pl/p16934,zestaw-wlaczajacy-sprzegla-w-pokrywie-do-motorowerow-4t-139fmb-152fmh.html

paci napisał:

Czyli rególowałeś napięcie wstępne linki a nie sprzęgło,a kupić nie dekiel tylko to z pierwszego foto
http://www.czesci-moto.pl/p16934,zestaw-wlaczajacy-sprzegla-w-pokrywie-do-motorowerow-4t-139fmb-152fmh.html

Dzięki mam nadzieję że to akurat to co napisałeś :) Tylko że za późno przeczytalem i odkrexilem caly dekiel no ale zaraz pojade zapytam . A tam gdzie jest ta dziurka (tam gdzie jest nr 2 ) to cos tam powinno isc ? I jak to regulowac ?

Masz no foto [nr2] śrubka fi 6 bez łepka nacięta i kontrowana nakrętką tam idzie.

Dzięki za pomoc wszystko sie wyjaśniło nic nie działało przez pęknieta sprezynke na koncu sprzegla moto smiga :) Pozdrawiam ;)