Panowie co może byc przyczyną skuter z kopki odpala a z rozrusznika nie chcę odpalać.Jak możecie to pomurzcie
Pewnie masz więcej siły w nodze niż rozrusznik :P
a poważniej... słaby akumulator? może masz gdzieś przebicie przy odpalaniu z rozrusznika... Może już Ci się zużył rozrusznik i nie kręci tak szybko jak powinien.
Wszystko jest możliwe... Skuter ma moc kręcić rozrusznikiem? Kręci szybko wałem i nie odpala?
aku jest naładowany a rozrusznik kręci
VAJPER07 napisał:
aku jest naładowany a rozrusznik kręci
Ja tak miałem, że przy odpalaniu z rozrusznika trzeba było lekko gaz odkręcić, bo inaczej nie chciał wystartować. Za to z kopniaka palił zawsze i bez tego...
klekocix napisał:
Ja tak miałem, że przy odpalaniu z rozrusznika trzeba było lekko gaz odkręcić, bo inaczej nie chciał wystartować. Za to z kopniaka palił zawsze i bez tego...
Ja miałem na odwrót. Lepiej ze startera niż kopniaka.
Przestał Ci odpalać z rozrusznika po jakimś zdarzeniu? lub po zimie? Czy od nowości tak jest?
skuter stał w domu w ciepłym stało sie teraz nie dawno że nie chce palić z rozrusznika mam przejechane już 6300 kilometrów i zawory sa nie regulowane
To zacznij od zaworów ;) górny na 0,05mm dolny tyle samo jeśli to seria ;) możesz nawet dolny ustawić na 0,06mm ;)
To podstawa ;) A z kopniaka odpala za pierwszym?
I zrób test. odpal z kopniaka, rozgrzej go a potem wyłącz i spróbuj włącz z kick startera
tak za pierwszym odpala z kopniaka