Problem ze skuterem

Witam, posiadam skuter Piaggio Zip 2t z 1998, przez 7 lat nic z nim nie robiłem, jednak w tamtym roku musiałem wyczyścić gaźnik i od tego momentu zaczeły się problemy z ogromnym spalaniem, na jednym baku (3.5L) przed czyszczeniem robiłem bez problemu 120-130km, a po czyszczeniu jedynie 60-70 czyli prawie 2 razy mniej. W tym roku wyregulowałem gaźnik, jednak to też nie pomogło.. Proszę o jakieś porady co muszę zrobić, aby spalanie znowu było takie jak wcześniej :/

Ustaw iglice na eco spalanie, czyli tak jak na tym screenie

http://imageshack.us/photo/my-images/846/iglica.jpg/

Spalanie zależy, od stylu jazdy. Czyli jak szalejesz to wiadomo że spalanie wzrosnie, jeździj, spokojnie.

Wyreguluj dobrze gaznik, bo podejrzewam że po czyszczeniu nic nie regulowałeś.

Przecież napisałem że gaznik był już regulowany i to nie pomogło.. A co do stylu jazdy, to bardzo spokojnie nim jeżdżę, przeważnie w okolicach 50km/h..

Driver94 napisał:

Przecież napisałem że gaznik był już regulowany i to nie pomogło.. A co do stylu jazdy, to bardzo spokojnie nim jeżdżę, przeważnie w okolicach 50km/h..

czy ty jesteś normalny ? kolega wyżej dobrze ci pisze - wyreguluj gaźnik a ty się odszczekujesz , skoro przed czyszczeniem było mniejsze spalanie a po czyszczeniu i pseudo regulowaniu spala więcej to wiadomo że coś spiepszyłeś - no chyba że jeszcze coś grzebałeś i sknociłeś , jeszcze raz rozbierz gaźnik ( wszystko i dokładnie ale delikatnie ) przedmuchaj kompresorem wszystkie kanały i dysze , poskładaj i wyreguluj - postów odnośnie regulacji 2t jak i 4t jest masa.
Powodzenia

Tylko że to nie ja go regulowałem, tylko mechanik który specjalizuje się w naprawach skuterów, więc chyba wie co robi...

A więc tak mam mały problem jeśli chodzi i mojego skutera piaggio zip fast rider rocznik 98 2 suw! A więc ostatnio padła mi elektryka wymieniłem regulator napięcia i moduł iskrownika nowy akumulator nowa świeca! Po generalnym remoncie silnika! Po usterce elektryki skuter odpalał jeździł powiedzmy około 10 minut i gasł i nie dało się go znów odpalić po około 20 minutach znów odpalił pojeździł z 10 minut i zgasł! Wrażenie jest takie jakby dostawał za mało lub za dużo paliwa lecz wyregulowałem gaźnik i nic! Proszę o pomoc!

To wygląda tak jakby się tak szybko gzał spróbuj zwiększyć mu paliwo podnieś iglice żeby dostawał więcej paliwa...