Problem ze Skuterem Haontian Arrow 50 pomocy!

Witam wszystkich mam problem z chińszczyzną a mianowicie. Kupiłem za bezcen skuter Marki Haontian ARROW 50 silnik 4T. Skuter ten stał w garażu przez prawie 2 lata. Co jakiś czas był jedynie odpalany. Oczyściłem go z kurzu. Odpalił od kopniaka i ładnie czysto chodzi lecz problem pojawił się gdy próbowałem nim ruszyć. Motor po dodaniu gazu na połowę idzie bez zarzutu natomiast po dociśnięciu na maxa na przemian traci moc ale i też próbuje ciągnąć. Przy tym słychać jakieś trzeszczenie/bulgotanie (nie wiem jak to określić) jak by w silniku. Czasem się zdarza że gaśnie jak dam mu gaz na full. Motor nie posiada akumulatora ale odpala z kopniaka bezproblemowo. Dolałem do baku świeżego paliwa. Wyciągnąłem i przeczyściłem gaźnik i dysze oraz filtr powietrza. Wymieniłem też świece ale problem i tak nadal tkwi. Regulowałem też gaźnik i nic. Prosił bym o radę/ pomoc w ustaleniu przyczyny. PS Dodam że dzieje się też to jak dodaje gazu i zapieram się nogami gdy stawiam opór.

Wygląda na gaźnik, ale skoro czyściłeś to raczej nie jest przytkany. Sprawdź czy masz zwężkę w filtrze powietrza, moze ktoś ją usunął, bez tej zwężki silnik będzie się dławił, i będzie chodził jak by chciał a nie mógł. Ja bym obstawiał coś z dolotem tam masz podciśnieniowy gaźnik i dolot musi być szczelny i przy silniku z cylindrem 50ccm powinna byc ta zwężka w filtrze

Sprawdzałem zwężka jest. Problem uważam za rozwiązany. Wystarczyło dobrze wyregulować gaźnik i włożyć akumulator. Motor teraz osiąga 65km/h bezproblemowo. :)