Elo. mam taki problem z moimi zegrami; zakupiłem skuter już z popsutymi. Facet powiedział że jest do wymiany ślimak. nie znałem się i uwierzyłem. Przecież to elektroniczne więc tam nie ma ślimaka :-/ Go?? mi sprawdzać i mówił że to mogę był przekaźniki ale nie jest pewien a nie chce wywalić 100zł i się okaze ze to nie to. Ogólnie pali mi się ciągle " f12/f15"i tyle. Czasami jak wjechałem na dołek to zegary się podświetliły na zielono i przez jakiś czas pokazana była prędkość 888km/h , przebieg 88.8888km , poziom paliwa na maxa i inne wskaźniki również na maxa. Co to może był i jak to sprawdźić?
Przekazniki. Na dolkach zalapywaly, ale ze sa pojarane to nie trzymaja. Trzeba podpiac sprawny przekaznik i tyle. Elektromechanik samochodowy powinien mieć na stanie przekazniki - oddaj mu niech proboje.
Ale te przekaźniki nie są tak że są różne do każdego skutera i samochodu itd Tzn chodzi mi o to że jeżeli to jest dzielone na jakieś kategorie (te przekaźniki ) i to takie bardziej że do każdego skuta inne(tak jak silniki) to może był problem u mechanika bo u mnie tacy trochę zieloni są co do skuterów. Wiecie ile to tak mniej więcej może kosztować Regis ale jak załapuje ale wszystko świeci się na maxa to po wymianie tego będzie już ok? Czy to jakiś następny problem?
A jak masz normalnie skuter odpalony to liczniki działają? Czy non stop ten “błąd” wyświetla?
Teraz mam słaby akumulator więc dopiero po odpaleniu ale jak jest naładowany no to się świeci ciągle. a jak powinno być?
A ile masz wtyczek w liczniku? Jedną dużą czy kilka mniejszych?
Jedną dużą i kilka mniejszych
Albo możesz spróbować naprawić tamte przekaźniki… Papier ścierny, WD40 i do roboty xD. Jak coś to możesz podskoczyć te 30 km…
o no spróbuje ale to jak zrobie z tym gaźnikiem bo na razie to lipa wielka;| Dzięki za info! No a jak coś to wpadam do Parczewa :mrgreen:
Witam…Również mam w mojej maladze digital ale mi raczej normalnie działają…Ale w twoim przypadku również stawiam na przekaźniki…weź delikatnie odepnij je od wyświetlacza…lekko psiknij WD-40 (jak dla mnie najlepsze) włóż z powrotem…jak to przekaźniki to będzie chodzić P.S : nie chce tworzyć nowego tematu…mi w obrotomierzu w digitalu wyświetla że jak jadź tak 70 km/h to kręci mi 4 tyś obrotów…to możliwe ?..Czy nie za mało ?
Ale to WD-40 to gdzieś Rozpiął kostki i tam czy przy przekaźnikach?
Na styki… Rozepnij kostki. Choć lepiej by było gdybyś użył specjalnego preparatu do styków elektrycznych ;).
Czyli jakiego? Bo nie mam żadnego więc i tak muszę kupić
Nie wiem czy w moim mieście takie coś dostane. Ale zobaczę. Jak zrobie to dam znać
Najwyżej poszukaj coś takiego na Allegro ;). Napewno coś znajdziesz.
Jeśli to styki to samo wyciągnięcie i włożenie ich powinno pomóc (nie na długo ale powinno pomóc) Jednak prawdopodobnie te styki wewnątrz przekaźnika uległy przepaleniu…
Powiem wam że dziś dzwoniłem do chłopaka który mi próbował to zrobić i mówił że pryskać tym WD-40 i nie pomogło więc muszę zainwestować w przekaźniki tylko powiedzcie mi ile ich jest w maladze i które to dokładnie
Siema ja tez mam malage f-12 z zegarami digital i kiedys tez mialem takie cos ze jak wlaczylem to mi migalo f12 / f15 , a bylo to po wymianie akumulatora i u mnie z lewej strony kolo mocowania na lusterko jest taki przycick wystarczylo go przytrzymac pare sekund i od tamtej pory dziala normalnie. Ponizej masz fotki mojej malagi jak masz takie same zegary to chyba tak samo to się robi. http://www.bikepics.com/members/szakalek90/
u mnie jest tak, że ciągle pali się to f12/f15 nawet bez kluczyka. jak jeździ to jest ciągle to samo. a o jaki przycisk dokładnie chodzić A i mam pytanie, czy przykładowo do tego licznika potrzebne są przekaźniki i czy tam pasują kostki, czy będe musiał je rozcinac i kazdy kabel łączyć oddzielnie? http://allegro.pl/item379502582_zegary_licznik_tuningowy_tnt_do_skuterów.html
[ Dodano: 2008-06-13, 19:23 ]
koleś sprawdzać miernikiem i przekaźniki są dobre koledzy… tylko nie wiem co zwalone :-/