Witam za rok dopiero będę mógł zdawać na kartę motorowerową czy nadal będzie można odbyć ten kurs karty motorowerowej czy prawo jazdy am ile będzie to kosztowało proszę o odpowiedź!
Prawo jazdy AM ma wejść w życie na początku 2013 roku, więc wątpię, żebyś zdał to w szkole. Co do kosztów to nie są jeszcze podane.
I tu pojawia się problem, otóż w jednym artykule skuterowo.com napisało, że prawko am wchodzi w 2014 roku lecz warunki się nie zmieniają:
każdy kto zdobędzie kartę motorowerową przed 2013 rokiem będzie mógł ją wymienić na prawo jazdy am.
Lecz pomyślmy logicznie przez chwilkę, co będzie więc się działo w 2013 r. skoro am wchodzi od 2014 a kartę motorowerową będzie można zdawać do końca 2012 roku?
Czy może "am od 2014 roku" to zwykła plotka który przypadkowo znalazła się w artykułach skuterowo.com ?
Nie wiem, ale wiem jedno, w ostatnim czasie skuterowo karmi nas małą ilością informacji dot. nowych prawo jazdy.
Olaf tu mam inne info : http://emotorower.pl/prawo-jazdy-kategorii-am-obalamy-mity-na-jego-temat/
Zwróć również uwagę na datę artykułu na powyżej stronie jak i artykułu skuterowo.com