Problem z wyregulowaniem skutera

Siema
Mam silnik p/g 2T i mam duży problem z wyregulowaniem gaźnika.
Silnik albo skacze po obrotach albo gaśnie i w ogóle zachowuje się trochę jakby go zalewało.
Filtr powietrza mam na razie taki hu…jowy stożek za 30zł i nie wiem czy to nie od tego że ten filtr jest taki szajski.
Jak wyreguluje skuter tak że w miare wchodzi na obroty to znowu jak mu puszcze manetke to albo nie schodzi do konca z obrotów albo zejdzie i za chwilę rosną mu obroty i nic z tym nie mogę zrobić.
Czego to jest wina :?:
Moje podejrzenia to albo filtr powietrza albo dysze.

Planuję kupić ten filtr: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=3357&osCsid=ba735c81849048be6c09857aea35dd51

Raczej regulacja nie odpowiednia,bylo kilka tematow.
Sprawdz jescze stan swiecy…
A na starym filtrze jak chodzi(seryjnym)? Bo moze jest za duzy a za mala dysza.

na seryjnym nie wiem jak chodził bo ja robiłem swapa i oryginalny filtr nie chcial mi wejsc bo wadzil o rame
a przy stożku jaka dysza powinna być :?: 70-80 :?:

A teraz jaka maszł
Moze wsadzic o 20 wieksza ale musi byc odpowiednia regulacja i zalezy tez jaki stozek.

Stożek chce kupić ten co podałem w pierwszym poście
dysze nie wiem jaka mam, silnik mam dopiero tydzień i na razie bawię się w regulacje
świeca jest dobra iskierka jak marzenie

No to zobacz jaka maszy dysze…
I reguluj kolego, reguluj… :stuck_out_tongue:

Skoro da się go wyregulować, a nie spada z obrotów, to sprawdź na wszelki wypadek linkę gazu. Może ciężko chodzi :smiley:
W komarecie jeszcze tak miałem…

kojak666 napisał:

No to zobacz jaka maszy dysze...

Dyszę dzisiaj sprawdze jak będzie czas

jacob555 napisał:

Skoro da się go wyregulować, a nie spada z obrotów, to sprawdź na wszelki wypadek linkę gazu. Może ciężko chodzi :D

Linka na pewno się nie blokuje bo leciutko chodzi i nie było z nią problemów
A wyregulować na razie się nie da bo jak mu zakręce do końca powietrze to będzie mulił a jak mu trochę odkręce to znowu na wolnych będzie skakał po obrotach.

Jutro powinien mi przyjść stożek dokupie jeszcze jakiś dysze i dopiero będe regulować.

Z tego co wiem jest ogólny temat o regulacji, ale w tym nawet mod odpisuje :roll:

Bo myślałem, ze faktycznie ma jakiś problem, a ten nawet dysz jeszcze nie ma… :confused: jacob555

Dzisiaj próbowałem wyregulować gaźnik i już sam nie wiem co z nim jest.
Dałem dysze 70 stożek Revo-S i dalej nie chce idealnie chodzić.
Obrotów nie da się wyregulować.
Jak stoje w miejscu to obroty skaczą mu gdzieś do 4tys jak mu szybko przygazuje i odpuszcze to spadają na 3s i od nowa się podnoszą.

Wiecie co to może być :?:

Za bogata mieszanka…

sprawa wyjaśniona
membranki odeszły na emeryture
temat można zamknąć