witam. mam skutera Moto Zeta Rally50 zerwał mi się pasek a wymieniłem pasek odpala wszystko ładnie pracuje ale koło obraca się wolno (bez gazu), jak by sprzęgło ciąło. nawet słychać dziwne strzelanie w sprzęgle odśrodkowym tylnym. jeżeli możecie to pomóżcie bo ja już nie mam pojęcia co się dzieje w tym skuterze. dzięki góry.
Jak do kola docisniesz lekko noge to się zatrzyma? Jak tak to jest ok, mozesz ewentualnie obroty zmniejszyć.
tak, ale kiedy nacisnę hamulec to koło się zatrzymuje i cały silnik przestaje pracować. ps nie zdejmowałem wariatora czy to jest przyczyna że skuter źle pracuje??
Ale on pracuje dobrze. Jak kolega napisać możesz zmniejszyć obroty jak Ci to przeszkadza.
Jak po wcisnieciu hamulca ci gasnie to dwon sprzłgla lub/i sprzeglo do wymiany. Posprawdzaj cale sprzeglo. :573: :509:Jarek Moto Zeta napisał:
ale kiedy nacisnę hamulec to koło się zatrzymuje i cały silnik przestaje pracować.
obroty są jak najmniejsze…
Miałem to samo. Sprzęgło do wymiany, jak po wymiana nic nie da to jeszcze pewnie Ci łożysko pękło, tak jak mi ![]()