Nie wiem co to jest mi się wydaje że tam się wlewa płyn hamulcowy ale nie jestem pewny pomóżcie.
http://imageshack.us/photo/my-images/255/dsc02197u.jpg/
jest ktoś aktywny?
Dlaczego masz to wykręcone?
żeby zrobić zdjęcie a co?
To jest wlew oleju przekładniowego.
ile się wlewa tego oleju przekładniowego?Ja mam 2uwa
Ok 0.20l, zobacz w instrukcji swojego modelu. Powinno też pisać gdzieś na obudowie wokoło tego otworu.
w instrukcji nie pisze ale sprawdzę czy nie pisze na motorze mam przejechane 50km a wymiana będzie przy 300km to mogę dolać?
przekladnia w hamulcu?
DooOminO napisał:
przekladnia w hamulcu?
Google nie boli ..
Olej wymianiaj co ok 5tyś km. Nie mieszaj olejów różnych typów.
wiem.producent poleca Liquid Molly 80w
Tak to jest wlew oleju przekladniowego on jest w takiej tubce wiec łatwo sie go wlewa.Na dole jest spust
Aby nie tworzyć nowego tematu:Słyszałem że olej przekładniowy należy wymieniać co 5 tyś lub raz w sezonie,ale też czytałem o tym żeby zmienić po pierwszym tysiaku(po dotarciu). Czy to prawda?
Nie ma sensu, no chyba, że to już jakiś chinol za śmieszne pieniądze - po nim wszystkiego się można spodziewać ;]
tak powinni to nawet roibć na przeglądzie ale nie robią bo po co wymieniąć olej za 10-20zł niech pojezdzi do 5tyś i zobaczymy co się stanie ja wymienie przy 1300km a mam 999km :D
Ja na przeglądy nie będę chodził ;p(cena + jakość ich usług) a tak się jeszcze spytam co ile wymieniać płyn hamulcowy?
Co 2 lata. Płyn hamulcowy jest higroskopijny więc z czasem (na skutek pochłanianej z powietrza wilgoci) traci swoje właściwości. Najważniejsze, to jednak okresowo kontrolować jego poziom.
Ok,dzięki wszystkim
Jak nachylę na max skuter to dopiero mi coś olej przekładniowy muszę dolać?czy nie?
ktoś pomoże??Jak nachylę na max skuter to dopiero mi leci olej przekładniowy muszę dolać?czy nie?