Problem z wydechem Laser x-pro

Tak jak w temacie mam poważny problem… Kupiłem używany tłumik… Wyglądał naprawdę na nie zjeżdżony i nie zniszczony i naprawdę stan wizualny jest super wydech chodzi poprawnie ale po założeniu pojawia się problem TłUMIK JEST STRASZNIE GLOSNY nie wiem dlaczego czyżby wata tłumiąca została przepalonaż! Nie wiem proszę mi powiedziec co jest nie tak, wydech jest do silnika minarelli horizontal… Ponadto po założeniu wydechu rozczarowałem się bardzo mimo ze w skuterze (yamaha neos) poprawila się prędkośc max to przyspieszenie jest beznadziejne… Przy tłumiku standartowym było ona duuuużo lepsze! Ale myśle że akurat z regulacją to sobie poradzę… najważniejszy jest problem głośnego tłumika…:confused:

Najpierw sprawdź watę, potem pytaj na forum… :roll:

jak niewiesz jak sprawdzić stan waty to masz tu linka
http://forum.jednoslad.pl/viewtopic.php?p=46096#46096

wymień uszczelkę pod tłumikiem (cylinder>tłumik) może być nieszczelna, i wate w tłumiku, co za problem odkręcić 3 śrubki żeby sprawdźić, szybciej byś to zrobił niż założył ten temat, wate możesz obrócić na drugą stronę też jak nie jest przepalona cała.

Ja nie mam żadnych śrubek w końcówce…
To jak to otworzyć? zaspawane jestą Kiedyś dawałem zdjęcie, jak poszukam, to pokażę…

Uszczelka jest ok no a jezeli wata nie bd mocno spalona (sprawdze dzis po południu) to mogę odwrócic ją na 2 stronę ? nic to nie zaszkodziż

jak najbardziej możesz obrócić.