Witajcie mam małe pytanie. Mój zipp leci tylko 65 km/h na cylindrze 80.
Myślę że jest to spowodowane tym iż serwisant po wymianie cylindra prawdopodobnie nie zmienił dyszy głównej.
Czy jeśli takową dyszę wymienię (z 70 na 80) to będzie konieczna regulacja gaźnika?
Czy zrobią mi to w serwisie?
O ile poprawi to v max mojej maszyny?
Czy konieczne w takiej sytuacji jest zamontowanie stożkowego filtra powietrza?
Dysza, większa= więcej paliwa, czyli na zwyklym filtrze będzie mu brakować powietrza, polecam kupić dobrze obudowany stożek i bez tej przedłużki ( rurki ) zamontować go prosto przy gaźniku, co do dyszy to 90/95 będzie ok.
a czy przy tych 60 km/h masz maksymalne obroty silnika?
A zrobią mi to bez utraty gwarancji? I czy drogo mnie to wyniesie?
Dysza + Stożek to koszt około 40 zł ale wyregulowanie gaźnika i wstawienie dyszy i stożka pewnie drugie tyle.
kuba90876 napisał:
a czy przy tych 60 km/h masz maksymalne obroty silnika?
Nie obroty nie są maksymalne
A blokady masz ściągnięte ?
Zipp pro nie posiada fabrycznie blokad. Nie piszcie też że źle go dotarłem. Na innych forach piszą że to wina zbyt małej dyszy.
Trzeba ją wymienić na większą i wsadzić stożkowy filtr powietrza.
Wtedy wzrasta v-max i przyśpieszenie. Bo na seryjnej dyszy silnik ma za mało mieszanki
Przy jakich obrotach osiągasz te 60km/h ?
PRZELOZENIA I DYSZA TO MUSISZ ZMIENIC -DOBRAC
4T FOREVER
60 km/h przy 7 tys obrotów
POWINIEN POD 8,5 PODCHODZIC I NIE WIERZE ZE NIE MA BLOKAD PRAWO MOWI WYRAZNIE JAKIE KRYTERIA MAJA SPELNIAC POJAZDY O 50CM3 A KAZDY KRECI WIECEJ WIEC MUSZA BYC ZBLOCZONEpusty98 napisał:
60 km/h przy 7 tys obrotów
@CEFA nie krzycz, wyłącz capsa..
@TOPIC:
A wyregulowałeś obrotomierz? bo z tego co wiem i widziałem są źle ustawione i pokazuje źle obroty. Może być na najwyższych, a pokazywać tylko pół z tego.
raz ze nie krzycze dwa zwracam uwage na konkretne szczegoly
to tyle ode mnie
4T FOREVER
kreci do 8 tys bo jedzie około 67 km/h tylko dalej się dusi
obrotomierz pokazuje źle. To co on wskaże obliczam trochę mniej niż 2x
Gdyby był zablokowany to na innych biegach by się nie kręcił do 10 tys.
Dostaje za mało mieszanki i dusi się na 4.
Możesz mieć zablokowany moduł. Wtedy właśnie na czwartym biegu nie ma maksymalnych obrotów. A gwarancji już nie masz - poszła sobie wraz ze starym cylindrem 50 który zdjąłeś. :-D Tak więc teraz możesz robić wszystko i nie stracisz jej, gdyż jej już nie ma. Daj na przód zębatkę o 2 zęby większą i wtedy V-max Ci się poprawi.
@Michalk001 jeśli robili mu to w serwisie to ma gwarancję dalej :)
Kolega dobrze pisze. Ja mam gwarancję bo w salonie mi założyli ten cylek
nawet jak masz tą gwarancje to co z tego? Co ona niby obejmuje? Nic.
Jak w salonie założyli ci cylek 80 zaraz po zakupie to widać jaki ten salon jest ogarnięty jak wystawia ścisłe warunki homologacyjne i poświadcza, że jest to motorower a za plecami wyjeżdżasz już motocyklem.
Ojciec musiał podpisac zgodę na wprowadzenie modyfikacji w pojeździe
i że zdaje sobie z tego sprawę. To sprzedawca daje gwarancje i każdemu oferuje lekkie podrasowanie poprzez wymianę cylka na większy.