Czy możliwe jest ze na max dokrecona swieca wypada z głowicy .tzn.. wystrzeliwuje ? Dziekuje za pomoc.
tak, jeśli w tej głowicy masz zerwany gwint.
aa własnie głowica była nowo kupowana bo w starej był zjechany gwint... i dowiedziałem sie ze musze kupic klawiature zaworów bo inaczej bedzie wypadac...
a co ma klawiatura do świecy ? Tyle co koło do tłoka ;)
dobrze głowica nowa wiec swieca nie powinna wystrzeliwywac bo gwint w głowicy jest nowy wiec gwint w swiecy moze byc jeszcze zjechany ?
może, zmień świecę i powinno być OK.
albo za mocno dokręciłeś raz, albo masz do tego za mocną mieszankę - ale to przecież sytuacja ekstremalna - nowa głowica nie ma opcji i świeca do zestawu
Nie no, przez kompresję świeca nie wystrzeliwuje, przecież jest wkręcona a połączenie gwintowane jest dość trwałe. Chyba, że przekręcił gwint w nowej głowicy. Głowica jest z amelinium a świeca ze stali więc teoretycznie głowica jest ze słabszego materiału.
właśnie o to mi chodzi - musiał coś spieprzyć, albo głowica była wadliwa ( ale to jest mało możliwe)
wiec jezeli nowa swieca nie pomoze to co powinienem zrobic ? cala naprawe przeprowadzalem u mojego kolegi ktory codziennie znajdywal kolejne usterki wiec mam zamiar zabrac skuter i zaprowadzic do normalnego mechanika ktory powienien znalezc problem i go naprawic a to ze zaprowadzilem skuter do kolegi to tylko z oszczednosci pieniedzy no ale jak mus to mus
sprawdzić gwint w głowicy, pewnie jest zerwany.
pewnie nowa głowica będzie potrzebna , dla bezpieczeństwa z innego sklepu
zerwany tzn ? wybaczcie ale nie znam sie na tym a chcialbym wiedziec dokladniej
przekręcony = zerwany - po prostu pourywały się rowki gwintu
zerwany to znaczy, że zwoje gwintu zostały uszkodzone
no dobrze ale głowica była nowa i juz pourywały by sie rowki ?
jak np. przekręciłeś gwint to czemu nie.
no niestety ale nie ja ja montowałem bo naprawe wykonywał moj kolega wiec albo nowa swieca albo nowa głowica ?
teoretycznie na 100% nowa głowica
o boze kolejne 100 zł w plecy no dobra dzięki za informacje ;)