Witam. Posiadam skutera Peugeot Vivacity III ten nowy model silnik 2 suw. I mam taki problem. Po zapaleniu skuter chodzi normalnie. Tzn. ma moc itp. Lecz po przejechaniu mniej więcej 500m. Czyli jak skuter się rozgrzeje momentalnie traci moc a głównie siedzieje to jak się zatrzymam bo jeśli jadę, to jedzie choć z znacznie mniejszą prędkością :/ i zdarzają się dziwne strzały z tłumika bardziej brzmiące jak zasysanie powietrza. I po zatrzymaniu Przekręcam manetkę a on nic. Obroty nie rosną i skuter albo gaśnie albo po prostu stoi jakby nigdy nic lub jak tak momentalnie ruszę manetką to szarpnie ale to bardzo delikatnie. Skutera mam od niedawna. I proszę o pomoc :). Gaźnik czyściłem :)
Czeka cię powtórna regulacja gaznika i sprawdz szczelność filtra powietrza przy łączniu z gaznikiem
Regulacja pomogła :. Wielki plus :)
mam problem z skuterem zipp mover jezdzilem na 80 tce ale z powodu wady głowicy przerobiłem na 50 teraz znowu przerobiłem na 80ale nie jeździ tak jak wcześniej na 80 po 80 90na godzine tylko 60 i więcej nie może czemu podkreślam ze wszytkie blokady mam zdjęte proszę o pomoc z góry dzięki
czemu skuter na 80cc jedzie mi 60 i wiecnie niemoeze a wcześniej jak tez był na 80 jezdzil mi 80 przezr 1miesiac jezdzilem na 50cc teraz znowu na 80cc jezdz mi 60 zrobilem zwszytko jak było wcześniej na 80
Witam
Mam problem ze skuterem 4t kingway coliber.Mam go 2 lata i nie było większych problemów.Jednak ostatnio kiedy wyjechałm skuter jechał bardzo powoli nagle szarpnelo nim i sie rozpedził.Tak samo było po kazdym zawróceniu,ale im dłuzej to trwało tym bardziej tracił na mocy az w koncu po kolejnym zawróceniu zgasł i nie chciał odpalic prosze o pomoc