witam mam pytanie moj aerox nie chce zapalic z rozrusznika a na kopniecie to drugim razem nie wiem co jest slysze tak jakby się rozrusznik wlanczal jest dzwiek pstrykniecia a nic się nie dzieje a jak skuter dłużej pochodzi to zapali z rozrusznika? proszę o pomoc ozdrawiam dzodzol
aku podładuj
nic nie dało podładowanie akumulatora. co teraz?
Wykręć rozrusznik i psiknij tam trochę WD-40…U mnie pomogło…
a gdzie się znajduje rozrusznik z aeroxie??
tak jakby przed tylnym kołem za gaźnikiem
a czy wiece jak nazywa się ta kostka 12v z której dochodzi dziwek pstryknięcia jak się wlacza rozrusznik
To jest przekażnik
Spróbuj przeczyścić styki kostki z przekaźnikiem był może są one zaśniedziałe, taki zielonkawy nalot na wsuwkach
Skoro pyka czyli dziala, tu chodzi o co innego. Sprawdz bendiks - mam ten sam problem z tym ze moj jak się rozgrzeje to nie dziala dalej a pstrykniecie jak najbardziej wskazuje ze przekaznik dziala.
przeniosłem
a wiec tak ten przełącznik mam chyba walnięty styki przeczyściłem i nic dzisiaj moze bede bral się za bendix
Rozkręć rozrusznik, przeczyść nasmaruj złóż i powinno dzialać.
Miałem ten sam problem ^-^ kabel ci się zsunął pewnie z rozrusznika :P. A przyczyna tego że nie pali ci z kopa za 1-wszym to słaba iskra ( zalana świeca ).
już wszystko dziala przeczyściłem i jest oki :) temat można już zamknąć
Siema wszystkim mam problem i mam nadzieje ze mi pomożecie:) Wiec tak mam Keeway Hurricane motor nie chce mi odpalic rozrusznik mi dziala kopniak tak samo, paliwo motor dostaje w swiecy jest tez spora dawka. Czyscilem juz gaźnik i swiece ale to na nic. Wkoncu sprawdźilem czy jest iskra ale byla tylko wtedy gdy mocno nacisnalem kopniak tylko gdy mocno. Wkladalem tez swiece kumpla ale tak samo slaba iskra:/ W baku mam tylko 0,5l paliwa wiec nie wiem co się moglo stac:( Mozecie mi trochę podpowiedziec. Z gory dzieki.
sprawdź cewkę zapłonową
Ale jak mam sprawdzić gdzie to się w ogóle znajduje?? a pozniej co mam z nia zrobić skad bede wiedzial ze cos jest z nia nie taką:(
[ Dodano: 2008-09-05, 14:13 ]
Pomozcie bede bardzo wdzieczny:) czekam na wasze pomysly…
u mnie cewka jest w podłodze ale to jest to urządzonko z którego wychodzi kabel wysokiego napięci do świecy, jak sprawdzić chyba najlepiej wziąć od kolegi podpiąć i sprawdźić
Dzieki jak sprawdze to dam znac jakby co