Witam! Mam problem z rozrusznikiem w skuterze MOTOBI ORLIK1 Rozrusznik kreci z samego hamulca ( lewego i prawego ) bez naciśnięcia tego guzika ROZRUSZNIKA. ;( Nie wiem co jest grane. PROSZĘ O POMOC ! Z GÓRY DZIĘKUJE
Sprawdz bo może ci się przycisk zablokował Ew zwarcie w instalacji elektrycznej, przejrzyj kable zacznij od hamulca i leć pokolei. Jak zdejmiesz plastiki to wszystko będziesz miał na wierzchu.
Mam trochę uszkodzony rozrusznik to znaczy ten główny kabel od rozrusznika nie do chodzi do końca ale tak było przez miesiąc i nic się nie działo Nowy rozrusznik ?
Le gdzie nowy rozrusznik. zrób tak jak mówi Wino, i zobaczysz, dojdziesz wreszcie do przyczyny. Ja sugeruje tak jak wyżej albo przycisk albo zwara. Pozdro ;p
No to mówił ze ten kabel od rozrusznika jest trochę uszkodzony ale tak było wcześniej i nic się nie działo… A teraz raz dziala normalnie a raz źle (raz pali normalnie a raz pali tylko od hamulca)
No to raczej na pewno zwarcie. P.S skoro widziales ze kabel uszkodzony dlaczego się tym nie zajżałes Jak nie wiesz jak to tacie powiedz, on powinien wiedziec co zrobić.
Ok stary ale z tekstami wyluzuj!
Ejj ten teks nie mial na celu obrazenia cie tylko to mialo brzmieć tak, jeśli sam nie wiesz jak to zrobić popros tate, on powinien wiedziec. Ja jak kiedys nie umiałem to szedłem do taty mówiłem ze np kabel pękł, zwarcie jest itp to przychodził i pomagał
Masz zwarcie i samo naciśnięcie klamki hamulca omija guzik proste Dotyka może gdzieś ramy albo innego “gołego” kabla.
Dziś rozrusznik wogule przestał kręcić tylko słychać taki dżwięk (pukania z rozrusznika)?? Co jest problem? PROSZĘ O POMOC!
Pewno się spali. Mam to samo Tylko cyknicie kostki słychać ew ta kostka się przepalia
a aku masz naładowane i sprawne??
Tak sprawny.