Problem z rejestracją na fakture;/

Witam! Ktoś już pisał o tym ale ja wiem że można zarejestrować skuter mając fakute. Problem w tym że u mnie im to nie pasuje. Pokazałem im papier na którym jest napisane ze skutery z niemiec można zarejestrować mając fakture.
Facet w wydziale komunikacji powiedział żebym przyszedł z fakturą VAT i oświadczeniem od sprzedającego że skuter nie był rejestrowany za granicą. Do tego przegląd skutera i z tym mam pójść do nich i oni mi wtedy powiedzą czy da rade zarejestrować czy nie… ;/
Macie pomysły co i jak zrobić żebym mógł bezproblemowo go zarejestrować?
Bo jutro chce jechać po skuter.

No fakture musisz im dac i jakis przegląd skutera, jak ja miałem kupić Peugeota to koles tez musiał miac przegląd a miał tylko fakture…ale zarejestrował jakos…nie wiem co oni tam u ciebie chcą…a tak z ciekawosci to jaki skuter kupujesz :?: :roll:

[ Dodano: 2008-12-30, 17:29 ]
a i dodam jeszcze, ze jak byłem u innych sprzedawców to oni tez rejestrowali na fakture

Wiesz jak jakiś handlarz rejestruje kilka pojazdów tygodniowo to i może zarejestrować na samą fakturę VAT, a jak zwykły szary człowiek to i wymagają jeszcze innych dokumentów od sprzedających itp.

No tak ale jak pojade skuterem z fakturką na przegląd to oni mi zrobią ten przegląd normalnie bez problemów?
I jak już będe miał papiery z przeglądu i fakturkę to mi powinni zarejestrować
Aprilia Sr Factory '06r ;d

Mój wuja jak kupował Honde z Holandii to przyjechał z jakąś faktórą i z przegądem od razu no i mu zarejestrowali i wtedy pojachał sobie spowrotem po Honde…

A ten koles co tego Peugeota rejestrował to nigdy jeszcze na fakture nic nie rejestrował i normalnie dał im fakture i przegląd chyba no i zarejestrowali

a, to luz. W piątek lub sobote jade po Aprilke;d
dzieki za odpowiedzi, temat można zamknać;)

PS. Jeśli ktoś będzie potrzebował dokumentu na udowodnienie ludziom w urzędzie że na fakturke można to taki papier mogę przeskanować i wysłać.

podly to zrob juz ten skan tego kwitu i wrzuc do tego tematu. sam chetnie to obczaje.