Witam mam problem z rejestracją motoru jakim jest honda cbr 125R motorek został sprowadzony z Niemczech i brakuje mi karty pojazdu takiej zielonej książeczki jeśli ktoś ma albo wie jak to zrobić proszę o pomoc :)
sam sprowadzałeś? kupiłes od kogoś? do Wydziału Komunikacji dzwoniłes lub byłeś sie spytać?
Jeśli chodzi o Niemcy to potrzebujesz duży brif i mały jeśli został wydany ( to tak jak u nas karta pojazdu i dowód rejestracyjny )
Piszesz oświadczenie że karta pojazdu została zagubiona i po sprawie nic więcej nie potrzeba.
Ramzes1993PL,takie oświadczenie to może sobie napisać i to go nie zwalnia od wyrobienia karty pojazdu i tak musi [nawet listownie] wystapić o wydanie nowej do wk gdzie moto jest zarej [opłata chyba 17zl] a że nie ma karty od niemiaszka to jest w czarnej d.... sam wiesz gdzie:(
W takim przypadku drozej go wyjdzie prostowanie sytuacji niż zakup ramy z kwitami na alledrogo.
Paci,ja jakoś nie mam karty pojazdu i w WK nie miałem problemów z rejestracją. Ale to jeszcze zależy jak urzędnik podchodzi do człowieka który przychodzi ze sprawą.
Czasami może urzędnik odstapić jeżeli pojazd był wyprod. przed 1999r.
Paci mój motocykl był wyprodukowany w roku 2010.
Ciut kolego pier.... i jeszcze w błąd innych wprowadzasz, tym bardziej powinie mieć kp chyba ze to 50tka bo od 1999 każdy ma takową wydawaną przy wyjeździe z salonu.
Twój przypadek jest wyjatkowy bo ci szwagier rej i on tym urzędnikiem był:D
Uważaj na słowa bo nie wiesz z kim gadasz kolego.!!
kimkolwiek byś nie był to jak piszesz bzdury to po prostu piszesz bzdury. bez względu na to gdzie masz wujka