Problem z przednim hamulcem

Witam ! Ostatnio zauwazylem ze moj skuter ( Kingway Cereno ) Po wcisnieciu przedniego hamulca nie hamuje. Hamulec dochodzi do rączki od manetki gazu ;/ Jak mogę to wyregulować? Pozdrawiam Drazharm

Sprawdz kolego plyn hamulcowy. Możliwe ze juz go niema. Bo mozesz mieć jakis wyciek, Pzdr

zapowietrzony układ hamulcowy, brak płynu :P, starte klocki Masz tarczówe? czy bęben?/

Tarczowy, gdzie można plyn hamulcowy dokupic? Ja zagranica mieszkam ;/

[ Dodano: 2008-09-08, 21:17 ]
Tarczowy, gdzie można plyn hamulcowy dokupic? Ja zagranica mieszkam ;/ I jak sprawdzić jego ilosc?

Z przodu, przy klamce hamulca masz pompke (zbiorniczek) z oczkiem, tam widac poziom jak poruszasz skutem. Plyn powinienes dostac na kazdej stacji. Kupuj DOT3 lub DOT4. A, i można mieszac powyzsze dwa :stuck_out_tongue: Pozdro

u mnie niema oczka ;/

Ten zbiorniczek jest kwadratowy, jest w plastiku, musi byc przy klamce hamulca przedniego. jak nie ma oczka, to odkrec ten dekielik i dolewaj z wyczuciem :stuck_out_tongue: Potem pompuj chwile, az powietrze wyjdzie i jeszcze raz to samo. :smiley: Jak juz nie będzie powietrze uciekac, mozesz przykrecic spowrotem ten dekielek. Pozdro