problem z porannym odpaleniem

Witam mam taki problem ze jak postoi przez noc to nie chce odpalic, lub zalapie i od razu gasnie jak by paliwa nie dostal. Potem go muszę kpoc z 10 min i zapali. Co to moze byc??

może kranik paliwa masz zepsuty i cofa paliwo do baku przez co musisz pompowac zeby go odpalic

Dużo było takich tematów, wystarczy poszukać.

Sprawdź kompresje, świece, ustaw gaźnik, wyczyść filtr powietrza.

ale on nie stracil mocy ani nic po prstu nie chce odpalic jak by ssanie nie lapalo

Jak masz automatyczne ssanie to może się zje… zepsuło :mrgreen:

tylko jak to sprawdzić czy to wina ssania ??

Jak ci już zapali to kopcię? jeśli tak to ssanie jest ok. Ja maiłem taki problem to zobaczyłem wężyk od podciśnienia… był lekko pęknięty wymieniłem go trochę się poprawiło ale jak postał ok. 2dni to dalej musiałem kopać ok. 10min żeby odpalił … wymieniłem pierścionki i jest ok :roll:

chodzi o to ze jak odpali to nie kopci.

To najprawdopodobniej ssanie. Bo jakby ssanie bylo wlaczone to by kopcil :wink:
Wez od podobnego skutera przeloz ssanie i sprawdź

tylko ze ja mam gaźnik de’llorto z saniem automatycznym ;/

Tam gdzie ida kabelki do gaźnika, to to jest ssanie…

zmień swiece wymyj filtr powietrza i powiedz czy się cos zmieńiło ?

Od kiedy 4 t kopci ? a po 2 w chińskich skuterach nie ma czegoś takiego jak kranik tylko jest pompka co pompuje paliwo tak dla jasności :))

jarek3377:

PO 1 4T może kopcić jak olej bierze!!
PO 2 z tego co wiem to nie ma żadnej pompki tylko jest zawór podciśnieniowy który puszcza paliwo tylko gdy silnik chodzi!!

Po 1 każdy chiński skuter dobry nie bierze oleju chyba , że ktoś do baku naleje a po 2 to jest pompka a nie kranik paliwa !

Jarek, przecież chiński skuter nie może być dobry, więc co pieprzyszłą Jacob555

jarek3377, nie chce mi się z tobą kłócić bo może nie miałem do czynienia z 4T ale w moim i we wszystkich które robiłem był kranik!!

Tez robilem 4T, jest kranik…

SPROSTOWANIE:
Ad.1
Jak ktoś przykatował i przegrzał 4t, to rozwalił pierścienie i wtedy jest możliwość kopcenia, inaczej jest to praktycznie nie możliwe(wiem bo sam mam chińca)
Ad.2
china 4t ma podciśnieniowy kranik i gaźnik “zaciągając” automatycznie go otwiera.