Witam, problem polega na tym, że woda się przepompowuje, otóż;
Padł mi uszczelniacz przy pompie, ale to nie problem… chodzi mi o to, że po zapaleniu skutera woda w zbiorniczku “pompuje” się i wylewa się górą (przy odkręconym korku) przy zakręconym robi się duże ciśnienie…
jak myślicie czy to wina tylko uszczelniacza czy coś jest jeszcze ? (widzi mi się że zapchała się jedna z rur, pompa szybciej pracuje niż woda jest odprowadzana) a jak wy myślicie ?
Proszę o rady, dziękuję.
Silnik Minarelli
O ile się nie myle to ciśnienie jakieś powinno się tam robić żeby ona była w obiegu
na pewno nie takie że przebija simering, i wywala przez korek wodę co powiecie na uszczelkę? i z kąd wziąć uszczelkę pod głowicą (pompuje Ciśnienie w wodę…) do stage6 70 ccc racing ? szukałem i nie znalazłm
[ Dodano: 23-05-2009, 19:43 ]
znalazłem do Polini Sport 70, a nie do stage6 racing… jak myślicie będzie pasować?
[ Dodano: 23-05-2009, 22:28 ]
jakieś propozycje?
takie moje małe zapytanie do ciebie … odczepiałeś może przewody od obudowy pompy ? Jak tak to biegiem na garaż i podłanczaj je na odwrut … znam multum miszczów którzy bawią się rox’ami i połowa z nich podpina przewody jak idą a poźniej im zbiorniczki chce wysadzić od ciśnienia
dzięki Jaco, ale bez przesady aż tak ze mną nie jest źle, okazało się że miałem rację … to była uszczelka, niestety wywaliło mi uszczelniacz w pompie