Problem z pierwszym odpalaniem motomar Vision 139qmb 4y

Witam,przychodzę z takim oto problemem ,skuter po nocy nie chce odpalić za pierwszym razem , muszę zakopać się 5-10min żeby odpalił, po odpaleniu wszystko jest okej chodzi równo ma moc , później odpala od strzała czy to z rozrusznika, czy z kopniaka bez zajakniecia, nawet po 2 H postoju ,problem znowu wraca gdy po nocy chce to odpalić. W ostatnim czasie wymieniony moduł,cewka, nic to nie zmieniło. Jakieś sugestie ?

Przed porannym odpaleniem ściągnij wężyk podciśnienia z podciśnieniowego kranika paliwa i zaciągnij powietrze na chwilę. Załóż wężyk z powrotem i jeżeli odpali za 2-5 kopnięciem to oznacza słabe podciśnienie.

Spròbuje jutro,i napiszę co z tego wyszło:D

Przedstawiam wyniki ,nic to nie dało sytuacja się nie zmieniła,dalej trzeba było kopać 5 min ,później palił od strzała z nogi jak i z rozrusznika , co dalej myśleć?

ssanie działa? jaka kompresja?

Ssanie ok, silnik niedawno był wymieniany na inny , miał około 9,3 ,wiec z tym raczej ok,mam wrażenie że rano ma problem z iskrą bo paliwo ładnie zaciąga ale nie odpala , jak już odpali to nie ma przez cały dzień problemy z odpalaniem ,nawet po 3 godzinnym postoju jak wystygnie, zmienialem świece, czy nowa czy stara to samo, moduł nowy ,gaźnik miesiąc temu nowy ,filtr stożek też nowy

9,3 to już było słabo.
Przyznam że jak czytam “raczej ok” i “mam wrażenie” to od razu nie mam ochoty dalej wnikać bo to strata czasu.
Sprawdź tą kompresje, luzy zaworowe i sprawdź ta iskre rano na zimno. Bo może świeca w stanie agonalnym jest

Świeca będzie okej , bo rano dawalem nową, i to samo , jutro zobaczę zawory i kompresje to dam znać