Problem z paliwem/kopci na czarno

Witam,

Kupuje na dość niepewnej stacji benzynowej , od niedawna skuter zaczął mi kopcić , najpierw na biało a później z deka na czarno.
Potem skuter zaczął czasami na starcie przymulać i to bardzo.
Czy jest możliwe że to wina trefnego paliważ

bardzo możliwe że to wina trefnej wahy, mozliwe ze przyczyna nie jest paliwo tylko stary olej. :wink: i jeszcze pytanie jaki to sqt :?: 4t :?:

Spróbuj nalać paliwa z innej stacji. Jak 2t to przeważnie przy starcie kopci na biało. A olej dobrze ci miećsza, tzn odpowiednia ilość??

On ma chińskiego 4t… Jacob555

sqt, watpie ze odpowiednia ilosc bo do tego jest pompka oleju ktora sama odmiećza ilosc oleju chyba ze pompka walnęła

Jes to skuter 4t (niestety) z tego co się orientuję to nie powinny kopcić , jeśli chodzi o olej to była resztka i wczoraj wymieniłem na nowy , lecz dalej kopci.
Skuter elegancko jest już wyregulowany i przeczyszczony.
Mówił mi to samo mechanik żebym nalał z innej stacji , także jutro idę na BP.

no to jak jutro nalejesz to napisz czy dalej kopci :wink:

Jeszcze jedno , stanie się coś jeżeli będę jeździł dotąd aż skuterówi braknie benzyny i zgaśnie?
I wtedy bym nalał nowej benzyny.

no pewnie że nic się nie stanie :wink: tak samo jak w samochodzie nie raz braknie wachy :mrgreen:

Nic się nie stanie,zrobi ci się takie fajne bulbulbul,i braknie gazu.

yyymmm to jest trochę niedobre… czemu? ponieważ w zbiorniku zbierają się brudy a gdy jest więcej benzyny pływają one wyżej a gdy mniej wiadomo spływają na dół co moze spowodować zapchanie się gaźnika… a wiadomo skuter ma małe dysze i mały paproch wystarczy aby się gaźnik zapchał … :-/ wiem bo sam jeździłem kiedyś na resztkach benzyny i zapychał mi się co chwila :-/ :-/

jak byś spojżał kiedyś na kranik paliwa tzn. przyjzal mu się to zauwazysz ze ma b. gesta siatke ktora nie przepuszcza paprochow …

a autorowi tematu proponuje wymieniłeś pierscienie olejowe jak kopci na czarno … ogolnie pierscienie powymieniac :573:

u mojego kumpla tez leciał taki dymek i było po pierscieniach olejowych. jak stal w miejscu to taks ie dymuło jakbu gume palił

bo pierscien przepuszczal olej i spalal go razem z paliwem dlatego kopci … nie ma innej opcji przy silnikach 4t zeby podczas kopcenia na bialo/czarno cos bylo z gaźnikiem … to musza byc pierscienie