Problem z oświetleniem w Malaguti F12.

Elo! Mam taki problem ze po odpaleniu, i włączeniu kierunku lewego jest ok, ale gdy włączę prawy to z przodu pali się ciągle (nie miga) a z tyłu się wcale nie świeci. A do tego nie chce się wyłączyć i nawet jak włączę lewy to lewy będzie migać a przód z prawej ciągle się pali. Nie mogę tego wyłączyć (chyba że zgaszę). Co to może być? Interpunkcja, literówki, wielka litera - Marchles

jak nie miga to może to był przerywnik moze się zepsuł, albo jakieś kable poszły złaczyly się albo spalily

spróbuje jutro to przeczyścić papierem te krokodylki, może zaniedziało poprostu, no bo jakby przód tylko był zwalony to może przerywnik ale że z tyłu nie świeci…

cos pewnie z instalacja bedize pewnie jakieś zwarcie jest trzeba sprawdzić cała instalacje :stuck_out_tongue:

No dobra ale jak to posprawdzać a jak zwarcie to coś kable wymieniać wszystkie?

jak zwarcie to znaczy ze gdzieś kabel uszkodzony albo o rame dotyka najpierw sprawdź czy ta obudowa co kable ida jest cała

Gdzie jest przerywacz kierunków Tu gdzieś przy żarówce? Bo wyjąłem tą całość (odkreciłem klosz) i podłączyłem do akumulatora kierunek, ale pali się ciągle…

on jest chyba przy module

Jeśli świeci cały czas to oznacza ze przerywacz obciążony jest zbyt małym obciążeniem - albo spalona żarówka albo przerwa w obwodzie. PS i sprawdź włącznik na kierownicy

Tzn jak sprawdźić? Przy tym włączniku? Marchles malaguti pisze się przez jedno T bo chyba zmieniłeś że przez 2;) Okej, przepraszam zmęczenie wzięło góre… :wink: - Marchles

A sprawdziłeś tylną prawą żarówkę? Skoro prawy kierunek ciągle ci się świeci a tylni wcale to oznacza, że tylni nie ma kontaktu z prądem (mogła być żarówka spalona albo nie łączy). I to na pewno nie wina przerywacza skoro lewy dziala ci normalnie…

Jak żarówka się spalia to lipa… tzn tam nie ma żarówki tylko chyba dioda(?). Mam kierunki revo custom. czy jakoś tak… no ale co w takim razie z przednim? odłączyłem tam jeden kabel żeby mi się ciągle nie paliło…

Podłącz kable od tego tylnego co nie świeci do drugiego tylnego i sprawdź czy wtedy będzie mrygało.