Witam mam pewnien problem znaczy kolega. Jechal na swoim Derbi hunter z 65 km/h i po chwili spadly obroty, nie regowal na manetke i zgasl. Miał jedna taka sytuacje ale skuter po odpoczeciu
odpalil i jechal dalej, a tym razem nie wie o co chodzi i skuter byl po jakiejs jezdzie godzinnej ;// moze ktos pomoc ? ;>
Pzdr
u mnie to było to jak miałem złe ssanie i po jakim czasie jak się nagrzał silnik to po prostu nie dał rady jechać ale nie gasł
jechał cos około 30km/h
niech wyczyści gaźnik i zerknie na układ chłodzenia czy dobrze jest chłodzony jego skuter i na dzwon sprzęgła Możliwe że tłok “puchnie”
najprędzej gaźnik…jak tłok puchnie to objawy sa podobne ale juz całkowicie inaczej skuter chodzi a własciwie juz ma ciężko odpalic i by nawet po czasie nie chciał juz odpalac jak ja miałem spuchniety tłok to odpalił rano, przjechał kilka metrów i gasł…odstawiało się go a noc i na drugi dzien było to samo…a ten wcale nie odpala
niech sobie lepiej sprawdzi kompresje bo ja stawiam ze się zatarł
wyciągnij świecę i ja oczyść to na pewno przez nia tak ma. ja tez miałem taki przypadek i po nowej swiecy było wszystko ok