Witam posiadam apke i mam taki maly problemik gdyz stala z 2 lata bez ruchu i jest taki naprawde malutki problem NIE ODPALA i zwiazku z tym pisze do Was o pomoc gdyz juz tego nie ograniam i mam kilka pytan :
1. Jak sprawdźić zawór membranowy
2. Czy do odpalenia koniczny jest przekaźnik rozrusznika
3. Dlaczego nie dzialaja migacze ;/ wiem ze glupie ale moze ktos pomoże
4. czy do uruchomienia koniczyny jest regolator napiecia
5. Może ktos wie oco mi chodzi ?
ps. pytajcie czy wykonalem czynnosci ja bede odpowiadal
nie działają migacze bo może akumulator przez 2lata się rozładował?
moze az tak poooomyblebyble nie jest
Jak rozrusznik niekręci to się rozładował pewnie, do pewności sprawdź czy klakson działa xd
klaskson nie dziala ale aku dobre bo jak zlacze kable od aku do rozrusznika to kreci wiec aku jest dobre
- Jak wyjmisez zawór to zobacz pod słońce lub światło czy pomiędzy membrankami a zaworem nie ma prześwitu (jeżeli są dobre to nie powinno byc)
2. Nie, ale możliwe będzie odpalenie tylko z kopki.
3. Jak skuter długo stał to pewnie rozładował się aku a migacze ciągną z aku więc naładuj i powinno by oK.
4. Tak
5. Nie
Ps. Nalałeś beznyny do baku :?:
a może bezpiecznik przy akumulatorze siadł.
heh wacha jest nowiutka czysta a aku jest dobre wiec dziwne bo nawet klakson nie dziala a co do zaworu to jest taki ze pod slonce widac szpary ale na innym foru mi mowili ze tak moze byc
jak masz zdjecia tego zaworu to daj
sprawdź właśnie ten bezpiecznik
i powiedz czy masz iskre dobrą czy ci nie zalewa :?:
nie widzę tam bezpiecznika
[ Dodano: 16-06-2009, 23:16 ]
właśnie problem taki ze iskra jest i swiece zalewa a bezpiecznika za chhh nie mogę znaleź
idź po czerwonym kablu od aku i musisz go znalezc :roll:
A może jeszcze kompresje sprawdź.
komprecha palec wypycha a co do bezpiecznika to chyba go tam nieam bo dzis przestudiowalem caly uklad elektryczny i go nie znalazłem, zaginela mi masa i jej szukalem i bezpiecznika nie bylo
a mase znalazłeś?
tak mase znalazłem na kazdym kabelku od masy jest masa wiec jest dobrze
Wymień swiece jak iskra jest i go zalewa to moze wina swiecy ?
no właśnie nowki swiecy nie mam ale wkladalem inne co mialem a kto wie jaka ma byc dokladnie swieca do min hor to kupie nowke. Wie ktoS ??
Jesli dobrze pamietam to NGK BR8HS lub jakus tak idz do sklepu z akcesoriami motorowymi i ci tam dadza odpowiednia
no u mnie nia bardzo facet niewie jaka ma byc do simka a co dopiero do mineralki dajcie propozycje co to jeszcze moze byc
problem odkręcić oryginalną i zobaczyć jakie ma oznaczeniaż?!!
problem bo nic na niej nie pisze. A co do tematu to ktos cos doradzi ?