witam mam skuter 4t i taki dość dziwny problem mianowicie ostatnio w sobotę wieczorem odpaliłem skuter pochodził chwile zgasiłem dzisiaj chciałem odpalić to złapał na ok 5 sekund i zgasł gaźnik czyszczony świeca tak samo zawory wyregulowanie dodam ze iskra jest a filtr mam stożkowy
Sprawdź czy paliwo dochodzi.
świeca mokra jest właśnie
Iskra jest i świeca mokra? To dziwne... Może masz źle wyregulowany gaźnik i go zalewa? Dokręć śrubkę mieszanki o parę obrotów i spróbuj odpalić wtedy, może też być brudny. Przeczyść, wyreguluj.
spróboj zatkać troche filtr żeby miał bogatszą mieszankę
oke zaraz obczaje tylko ciężko zatkac stożkowy filtr chyba go wykrece a śrubkę mam wykrecilem na 0,5 obrotu a gaźnik jest wyczyszczony
Wywal ten stożkowy "filtr" przez niego wlatuje dużo syfu do gaźnika.. bo podejrzewam że jest to ten za 20 zł...
załóż oryginalny :)
neee filtr jest oryginalny bo zamawiałem cały gaźnik nowy z takim filtrem ale juz naprawilem ten problem a nie wiem jak po prostu dzisiaj przekręciłem kluczyk w stacyjce przekręciłem kilka razy manetką od gazu i odpalił od razu :)
po to masz pompke przyspieszacza zeby ja wykorzystywac do odpalania na zimnym
najczesciej x2 gazu i palic bez gazu to najczesciej spotykany schemat w 4t a naprawiam ich duzo
wiem ale robiłem tak samo 2 dni temu i nie palił wgl a dzisiaj normalnie