Witam mam problem z Zipp pro 50 mianowicie od zakupu używanego Zippa zrobiłem nim z 1000 km ostatnio zgasiłem go pod sklepem i po powrocie chciałem odpalić miał problem z odpaleniem więc wykręciłem świece przeczyściłem i odpalił. Po kolejnym zgaszeniu zippa już nie chciał odpalić próbowałem świece nic założyłem nową nic kupiłem nowy gaźnik nic to nie dało iskra jest paliwo jest dochodzi normalnie.ma ktoś jeszcze jakieś pomysły ? Z góry dzięki za pomoc -
dodam że motor odpala chodzi około minuty dwie i gaśnie.Ostatnio odpalił gazowałem to chodził puściłem gaz chciałem podgazować i już nie odpalał
Zacząłeś od d... strony. Świeca ok; nowa pewnie i tak nie była potrzebna (wytrzymują więcej niż 1000 km). A zawory sprawdzałeś? Gaźnik sprawdzałeś czy nie zatkał się? Nowy gaźnik kupuje się jak masz 100% pewności że ten jest uszkodzony. Iskrę masz?
Iskra jest zawory nie patrzyłem bo nie wiem jak :) zaraz lukne na necie jak się patrzy
Wykręcasz świecę, nakładasz na fajkę, następnie przykładasz do metalowego elementu i ruszasz kopką. Oczywiście na zapłonie.
A kompresję kolega sprawdzał?