Witam. Sprzedalem skuter i pilnie potrzebuje pomocy! Otoz jeszcze niedawno wszystko bylo super. Wyciagalem go z garazu, zapalalem bez problemu i jezdzilem. Teraz pojawily sie problemy. Skuter nie chce palic. Skutkuje dopiero wstrzykniecie kilku kropel paliwa do cylindra. jaka moze byc tego przyczyna? nie stracil mocy. czasami zapala a czasami w ogole... nie wiem co sie dzieje. prosze o pomoc!
Stawiam na gaźnik, możliwe, ze mieszanka nie dolatuje do cylindra. Trudno jednoznacznie stweirdzic co to.
Skoro odpala po wstrzyknięciu paliwa do cylindra to problem musi leżeć gdzieś na drodze bak-cylinder.
Jaki to skuter: 2T czy 4T?
Miałem tak samo, spróbuj wyregulować gaźnik i wyczyścić go.
a ja proponuje zacząć o filtra powietrza, na początek dobrze go wyczyścić najlepiej przedmuchać sprężonym powietrzem. Zalezy tez jaki masz rodzaj filtra, ja swój tekturowy wyczyściłem zwykła szczotką do zamiatania:) Jeżeli masz gąbkowy, to śmiało możesz go "wyprać" w czystej wodzie :) A później wykąpać w oleju do filtrów powietrza.(choć nie koniecznie) Powinno podziałać
ewentualnie spróbować odpalić na otwartym korku paliwa, kolega WODZU miał taki problem, może po prostu Twoja pompa podciśnieniowa od paliwa nie wyrabia :) Ewentualnie jak uda Ci się go odpalić to po ostrej jeździe, manetka do oporu, zgaś go i otwórz korek, jeżeli słychać sssssyk to winowajcą może być korek :)