Witam.Posiadam skuter peugeot speedfight 3 2t AC . Od wczoraj przy odpalaniu skutera starterem elektrycznym dość długo to zajumuje i jest inny dzwięķ przy tym niż 3 dni temu , zawsze palił na strzała a teraz trzeba kręcić tak z dobre 7 sekund aby odpalił. Akumulator był wymieniany na nowy ok.3 tyg temu . Co może być przyczyną??
np spadek kompresji
Da sie to jakoś naprawić ?
I dodam że wczoraj odpalil pare razy na szczała a większość tak krecił jak pisałem te 7 sekund .
Wszystko się da, tylko trzeba wiedzieć jak.
Witam. Przybywa z podobnym problemem tylko nieco głębszym. Nie chciałem dodawać nowego tematu więc jestem tutaj. Mam skuter Keeway Hurricane dwusowv 1T. Problem leży w odpaleniu. Skuter fakt przestał sporo ale odsłonięty od czynników zewnętrznych. Przed jego odstawienie pamiętam jego problemy z mocą i z odpala iem. Aż w końcu stanal i wziąłem się za niego dopiero teraz po około dwóch latach. Skuter nie pali. Sprawdzałem zawór podciśnienia jest w porządku, mechanizm jest sprawny. To samo zrobiłem z gaznikiem. Nie zauważyłem nic nieprawidłowego a propo nieszczelności, przytkanych przepływów czy uszkodzeń. Wymieniłem świece i tutaj chyba mam największe wątpliwości. Skuter lapie tylko na kilka parkniec po podaniu benzyny pod świece. Samo paliwo dopływa, bo kiedy kopie a potem wyjmuje świece jest ona delikatnie wilgotna (czy tak być powinno?). Świeca iskre ma przynajmniej na zewnątrz silnika, ale jeżeli podlewac i pali to w środku chyba ma także… Cxy to może byc też wina rozlegulowanego gaznika? Zawsze był problem z obrotami, często się rozlegulowywaly… Chciałbym o szczerą pomoc. Jestem ciemny w tematach motoryzacyjnych a przynajmniej mam płytka wiedzę. Chcę go zrobić bo robię krótkie traski w mojej miejscowości a auto palić az szkoda na takie odległości…
W 2T prawdopodobnie może wam pomóc w identyfikacji i rozwiązaniu problemu, przeczytanie strony poniżej:
http://compotec.pl/pl/index.php/zawor-membranowy-w-silniku-dwusuwowym/
Chociaż nie tylko w tym może leżeć problem, gaźnik jest do regulacji, upewnić się czy paliwo dociera do gaźnika, a także czy nie ma lewego powietrza.
Jak rozkręcalem wczoraj gaźnik niewielkie ilości paliwa w nim były. Także myślę że dociera. Pytanie czy wystarczające ilości…
Felek, jesteś w stanie powiedzieć mi w którym miejscu jest ten zawor? To będzie między gaznikiem a silnikiem? Dobrze rozumiem? Objawy wadliwego działania tego zaworu się zgadzają. Prawie wszystkie…
Jest postęp. Odpalilem. Na jalowych w sumie daje dobrze, gorzej jak daje mu w gaz. Chwilę trzyma się a potem zaczyna się dusić. Martwi mnie tylko to że to wszystko wyżej wymienione na prawie odkreconej śrubie od obrotów. Tymbardziej dziwne bo gdy założę filtr powietrza, nie pali wcale. Kiedy go zdejme i wlot powietrza jest otwarty dopiero to wszystko się dzieje. Niby daje znaki jakby docierało za duzo powietrza, ale skolei jak zakładam filtr to wszystko trafia… Wiadomo co
Nie mam 2T ani nigdy nie miałem ale zdaje się, że zawór membranowy jest przed silnikiem, od strony króćca ssącego. Tak więc odkręcenie dolotu powietrza do silnika, powinno również umożliwić dojście do zaworu klapkowego i jego kontrolę/wyjęcie/wymianę. Tak czy tak musisz wyjąć gaźnik albo przynajmniej odłączyć go od dolotu. Uważaj, żeby nic nie zgubić ani żeby jakiś pył się nie dostał do silnika przez dziurę od zaworu klapkowego.
A to co mówisz, że po dodaniu gazu zaczyna się dusić i bez filtra powietrza działa lepiej niż z nim to są właśnie problemy z zaworem membranowym lub złym ustawieniem gaźnika. Klapy w zaworze mogą się już źle otwierać i domykać, w zależności od tego ile miał przejechane kilometrów ten skuter, może się już kwalifikować do wymiany. Nie jest to z resztą drogie a może naprawić cały problem. Ja bym dla świętego spokoju wymienił zawór na sprawny i wyregulował od nowa gaźnik.
Zawroor jest w porządku. Żadnych odgiec przeswitow czy czegos podobnego. Problem w tym że wyregulowaniengaznikanto chyba dla mnie czarna magia. Nigdzie nie ma konkretnych porad. A jezeli sa nie sprawdzają się w tym skuterze. Nie mogę go odpalić na początkowych ustawieniach gaźnika żeby móc go później wyregulowac
No to pozostaje się zgłosić do kogoś kto wie jak to zrobić.
Przy okazji pokaże Ci co i jak ale pewnie będziesz musiał sypnąć kasą.