Witam proszę o pomoc, jestem laikiem w temacie skuterów a od paru lat posiadam jeden: tradycyjny chiński 4 suw. Nazwa tu chyba nie ma znaczenia bo to wszystko wydaje mi się ze na jedno kopyto robione:) A wiec tak w zeszłym roku na wiosnę poszły mi Łożyska w komorze rozrządu (tak to się chyba nazywa) od tamtej pory przesiedziałem przed kompem:P teraz chciał bym troszkę poszaleć na bzyku:P Łożyska wymieniłem po czym kręcił a nie odpalał ni z kopa ani z automatu. akumulator naładowałem tez nic. dziś wymieniłem świece oraz filtr paliwa, stare paliwo ściągnołem ( w dużej części paliwa znajdowała się woda). Proszę o pomoc, dodam że skuter jest bez blokady i przerobiony w serwisie na wyższa pojemność, jak macie jakieś pomysły pomóżcie a naj lepiej prosił bym o wytłumaczenie problemu łopatologicznie:P Krok po kroku:) nie chciał bym oddawać go do serwisu bo mnie zeżrą:(
Miernik i sprawdź najpierw czy prąd wszędzie dochodzi. troszkę latania po kablach.
Prąd dochodzi, a na akumulatorze 16V w momencie odpalenia spada do 14.5V
16V ? Zbyt dużo, powinno być 13V bez ładowania. Kompresje ma ? Iskrę masz ? Jeśli masz, to wlej paliwa pod świece i wtedy powinien odpalić - ALE NIE GAZUJ GO GDY ZIMNY.
Hiszpan, naprawdę pomocna rada ;] Nie rozumiem po co sprawdzać gdzie dochodzi prąd, jeżeli kręci z rozrusznika to dochodzi.