Problem polega na tym ze skuter czasami ma taka jazde ze jak zrobie mu krutka przerwe podczas jazdy np zachcialo mi sie skorzystac z pobocza co zajmuje dosłownie chwile gasze go ide zrobic co mam zrobic przychodze odpalam i nie moge go odpalić musze sie bawic kilka razy z elektrycznego albo odczekac jakis czas zwykle te 3,4 minuty i pali jak złoto.Jesli go odpalam np po kilku godzinnym, postoju to bez problemu no i wczoraj co bardzo rzadko sie zdarza zgasl mi na przejezdzie kolejowym silnik to 4T leje 98 moze to obroty podkrecic troche trzeba ???
Po co lejesz 98 ? Do tych silników leje się 95.
Bo lepsze paliwo a opinie rożne moze kiedyś skusze sie na 95 ale podobno jest różnica podczas jazdy z tego co juz sie dowiedzialem to tym mu nie szkodze ale nie takie bylo moje pytanie :D
Lejąc do skutera 98 bardziej szkodzisz niż lałbyś 95 ale jeśli stać Cię niepotrzebnie wydawać więcej kasy to lej.
Mam ten sam problem. Ktoś wie o co może chodzić ?
Czym szkodze moze ktoś raz na zawsze rozwiac moje watpliwości na temat 98 czy 95 nie wiem jakiś konkretny artykuł czy cos w tym stylu bo co osoba to inne zdanie i przy okazji odpowiedziec na moje pytanie zadane powyżej ???
Witam mam skutera keeway matrix jechałem i kilka kilometrów od domu mi zgasł kilkakrotnie próbowałem go odpalić zarówno na starter jak i z kopniaka kręci ale nie odpali wymieniłem świece dalej nic nie wiem co robić pomoże ktoś ?
Kolego, nie "mam skutera" tylko skuter to po 1 - pisz po polsku.
A po 2 zaśmiecasz forum bo jeden temat założyłeś a w dwa się wcinasz.
To nie straż pożarna tylko forum. Zaczekaj chwilę to Ci ktoś odpisze.
Dobra nie chrzań tylko nie wiem co zrobić więc szukam pomocy u każdego
To się zakłada swój temat i czeka a nie pyta o to samo w trzech miejscach gdzie rozmowa się toczy na zupełnie inny temat.
I może trochę grzeczniej na przyszłość.
masz jakiś problem bo ja nie jak chcesz pomóc to gadaj na ten temat a nie mi tu gadasz o dupie marynie
Widze, ze to Cie przerasta zeby zalapac o co mi chodzi wiec pisz gdzie chcesz po 15 razy, szybciej Cie zablokuja i bedzie spokoj.
Hahahahahahaha, niby w jaki sposób lanie 98 może bardziej szkodzić niż lanie 95 ??
Ja do chińskiego skuterka lałem 98 i wszystko banglało. Jak zaczęłem lać 95 to zaczęły się jaja :D. Gaśnie czasem jak zimny, zaczął palić jak smok, w efekcie czego znalazłem się 15 km od domu bez paliwa, itd. :)