Problem z odpalaniem

Witam
posiadam skuter peugeot vivacity 70cm. Mam taki problem że skuter podczas jazdy czasem się dusił i mulił (spadały mu obroty, chodził tak jak by stał) gdy dodawałem gazu nic się nie działo ale po kilku sekundach wszystko wracało do normy, aż pewnego razu po odpaleniu i przejechaniu kilku metrów zaczął się dusić i zgasł i nie mogłem go odpalić. Rozebrałem gaźnik i przeczyściłem ale to nic nie dało. Zauważyłem że gdy rozkręcałem gaźnik nie było w nim paliwa (podczas poprzednich czyszczeń gaźnika zawsze znajdowało się w nim paliwo).
Po zamontowaniu gaźnika skuter nie odpalał, i nie zaciągał paliwa do gaźnika, w sklepie powiedzieli mi że padł elektrozawór ssący i dlatego nie zaciąga paliwa do gaźnika, kupiłem nowy elektrozawór ssący i zamontowałem ale to nic nie pomogło. Przewody paliwowe są drożne bo gdy wciągam powietrze z jednego wężyka to drugim leci paliwo. Już nie wiem co mam robić, bardzo proszę o pomoc doświadczonych kolegów, będę bardzo wdzięczny.

Kranik podciśnieniowy sprawdź.

A gdzie ten kranik podciśnieniowy jest? Jak go sprawdzić?

Pod bakiem :D Dmuchając w jeden otwór, powinien zaciągać innym i wypuszczać następnym :D Mam nadzieję, że zrozumiałeś, będzie miał 3 wejścia :P

No to ten kranik działa bo jak dmucham do jednego przewodu to paliwo leci drugim przewodem

nie dmuchasz tylko ssiesz ;)

:D

Haha no ta, pomyliło mi się, musi być podciśnienie, dobrze że Domino błąd zauważyłeś xD

Ojj no dobra nie czepiajcie się. Pomoże mi ktoś? Jaka może być przyczyna że skuter nie odpala?

przecież napisałem jaka może być przyczyna braku paliwa a Vezyr Ci opisał gdzie to jest..

Zdejmij przewód doprowadzający paliwo do gaźnika i przyjrzyj się uważnie króćcowi. Czy wystaje z niego biała rurka? Jeśli tak to ją wyjmij. Być może masz to co ja w tamtym roku.

Często w gaźniku (właśnie w tym króćcu pod wężem doprowadzającym paliwo) jest rurkowy filtr paliwa. Jego trzeba też czyścić, bo szybko się zapycha. Ja miałem taki przypadek u siebie.

Dzięki Kisiu1981 zobaczę czy ta rurka tam jest. AD DooOinO nie zgrywam deblia. Jeśli umiesz czytać to przeczytał byś wyżej że napisałem że ten kranik działa bo jak wciągam powietrze z jednego wężyka to paliwo leci drugim weżykiem

Dmuchasz?

Wciągam powietrze przez ten wężyk od podcisnienia i leci paliwo wężykiem od paliwa

Wciągasz teraz to ma ręce i nogi.