Witam wszystkich, dzisiaj chciałem odpalić Cpi Aragona za pierwszym razem udało mi się ale mi zgasł, potem próbowałem jeszcze kilka razy ale to nic nie dało. Spróbowałem zapalić go na nóżke dwa razy zapalił, ale od razu zgasł. Wiecie może o co chodzi co się z nim może dziać, dodam też że jak jadę i powoli puszczam gaz to on gaśnie nie przygasa, ale całkiem gaśnie podczas drogi. Nic w nim nie wymieniałem ani nie regulowałem, może trzeba by wymienić filtr powietrza? Jeżeli ktoś wie to proszę o pomoc. Dzięki
Wyczyść gaźnik. Sprawdź przewody od paliwa.
Pawlo122 napisał:
Witam wszystkich, dzisiaj chciałem odpalić Cpi Aragona za pierwszym razem udało mi się ale mi zgasł, potem próbowałem jeszcze kilka razy ale to nic nie dało. Spróbowałem zapalić go na nóżke dwa razy zapalił, ale od razu zgasł. Wiecie może o co chodzi co się z nim może dziać, dodam też że jak jadę i powoli puszczam gaz to on gaśnie nie przygasa, ale całkiem gaśnie podczas drogi. Nic w nim nie wymieniałem ani nie regulowałem, może trzeba by wymienić filtr powietrza? Jeżeli ktoś wie to proszę o pomoc. Dzięki
filtr sie czysci.
A paliwo nowe wlewałeś?
ProblemzRoxe... napisał:
A paliwo nowe wlewałeś?
Ja jezdzilem na benzynie z przed 4lat ktora stala w javie i bylo ok wiec watpie..
jaki ma przebieg? bo możliwe że świeca pada już
Sprawdź świecę, przeczyść filtr powietrza i wyczyść gaźnik. Rób po kolei, a w końcu dojdziesz co było nie tak.
zobacz moze dostaje za duzo benzyny i go zalewa ja tak miałem ?
Ok dzięki jak będę miał czas to zobaczę, napisze co się dowiedziałem.