Nie mogę odkręcić wariatora chociaż założyłem blokadę tłoka. Próbuję odkręcić z całej siły klucz się gnie a śruba nie odkręca. Co radzicie oczywiście wcześniej zapsikałem WD40.
Zły dział, przenoszę.
pojedz do wulkanizacji i ladnie popros pana zeby ci odkrecil kluczem pneumatycznym
W dobrą stronę odkrecaszł! tnz. w lewo
Odkręcam w lewo i nawet nie drgnie. :-/
Zrób blokadę koła wariatora z łańcucha a nie z blokady tłoka bo ci tłok pęknie. Spróbój odkręcić kluczem nasadowym a nie płaskim.
Ja nie mam tej zębatki z przodu jak w Peugeot.
jak nie masz zębatkiż? za wariatorem musisz mieć taki talerz z ząbkami to jak się trochę znasz to zrób blokade waria a jak nie to kup
a jeśli chodzi o tą blokade tłoka to patrico ma racje bo może ci wał pęknąć
a te twoje klucze to pewnie kupiłeś w supermarkecie za 5zł bo jakbyś kupił klucze w sklepie z narzędziami to by się nie giął a wario jak najlepiej się odkręca grzechotką
Jest jeszcze jeden patent, dzieki któremu odkręcisz to… Zablokuj z drugiej strony magnet, żeby się nei ruszał… Wystarczy 5 minut roboty i odkręcony (5 minut z przygotowaniem wszystkiego)… Wystarczą 2 zwykłe klucze i coś żeby do mangeta weszło… Tyle…
Z tyłu mam zębatkę ale jak zrobić tam blokadę a klucze mam NEO więc nie najgorsze.
poszukaj na forum, by 100 razy o blokadach wariatroa
jak masz chęci i narzędzia to zrób coś w tym stylu: http://sklep.mieloch.pl/product_info.php?products_id=102&osCsid=e0a9272b19c65e101c132101d079c339
najlepiej z płaskownika żeby się nie wygieło ale jakbyś miał jakąś blache taką co najmniej 2mm to tez by mogła być
a i neo to lipa, stanley się klania
Wcale neo to nie lipa ja kupowalem te neo i za mały komplet grzechotki i nasadek zaplacilem prawie 400 zł. Wiec nie gadaj głupot i nic mi się z nimi nie dzieje. AA co do odkrecenia waria to tak jak mowia wszyscy muszisz zrobić blokade waria. Albo isc do wulkanizatora i niech odreci. Ale lepiej niech nie dokraca spowrotem bo moze gwint Ci się na wle zerwac wiem z wlasnego doswiadczenia.
A klucze mam takie:
http://www.neo-tools.com/PL/katalog/mechaniczne/zestawy_kluczy_nasadowych/08-618.html
Ale jak się chce oczkowym lub płaskim odkracac to kazdy się wygnie
Tak jak inni piszą idz do wulkanizatora albo do kogoś kto ma pneumata i nie ma bata żebyś nim nie odkręcił.
Myslę że wszystko jasne. ZAMYKAM