Problem z mulem...

Czesc. Mam drobny problem z Aeroxem, a mianowicie. Od 2 dni, gdy skuter wezme trochę na kolo to mi się ostro zmula, gdy dam manetke na max… Nie wazne z jaka predkoscia jade. Odpuszcze gaz, dodam na max to zamuli przez jakieś 2-3sekundy i dopiero normalnie ciagnie. V-max taki sam. Wszystko niby cacy, ale to mnie denerwuje. Musze postawic go na stopkach centralnych, przygazowac ile się da i mul zniwelowany, lecz po jednym wheelie znow się pojawia. W jezdzie po miescie czasami tez mam ten problem. Nie mam pojecia co jest grane. Gaznik wyczyszczony. Filtr powietrza takze. Ocb ?

Główną winą tego może być właśnie ta jazda na “kole”, gdy masz skuter w pionie to paliwo się przelewa do filtra powietrza a jak powrócisz do poziomu i dasz od razu gazu to normalka, że zamuli - musi pociągnąć to paliwo którego brakuje akurat w komorze.

Ale ten mul jest takze wtedy, gdy dłużej pojezdze po miescie. Nawet go nie podniose, a się zmuli… Kolega na roxie problemow takich jak ja nie ma. Stalo się to po wymienie plynow chlodzacych i zalaniu paliwa na full (95suprema bezsiarkowa made in statoil).

Przeczyściłeś gaźnik, ale chyba go nie wyregulowałeś… zrób to.

jezeli na ssaniu dziala normalnie to wszystko wskazuje na to ze wtedy dostaje ciut więcej paliwa ( o ile na ssaniu tez tak chodzi) domyslam się ze na ssaniu chodzi good bo piszesz po dluzszej jezdzie po miescie przyczyna : za duzo powietrza się dostaje sprawdź czy nie ciągnie gdzie lewego albo nastaw odpowiednio gaźnik i wszystko będzie cacy przy okazji jak będziesz gaźnik regulowal i czyscil sprawdź membrany POZDROO !!